Slider1
slider2

Film “The Piano” in HelvoirThuis

HELVOIRT – 5 januari 2024. Na de vrolijke “Mrs Harris Goes to Paris” in december 2023 beginnen we het filmjaar 2024 met een nog altijd zeer indrukwekkende klassieker, de film “The Piano”, van de Australische regisseur Jane Campion.

De film vertelt het 19e eeuwse verhaal van de Schotse Ada McGrath, die door haar vader wordt uitgehuwelijkt aan een naar Nieuw Zeeland geëmigreerde grootgrondbezitter. Na een lange zeereis wordt ze met haar dochtertje en haar liefste bezit, een piano (waarmee ze haar emoties kan uiten, omdat ze vanaf haar zesde jaar niet meer spreekt) op het strand afgezet. Haar toekomstige echtgenoot weigert echter, tot haar zeer grote woede en ergernis, de piano mee te nemen en hij blijft op het strand achter. Ze weet echter haar buurman zover te krijgen dat die haar piano mee naar zijn huis neemt. Hij laat Ada op haar piano spelen in ruil voor pianolessen. Zij kan zo haar piano terugverdienen. Zijn eisen gaan echter steeds verder en dat leidt uiteindelijk tot dramatische ontwikkelingen.

De film laat zeer goed de verschillen tussen het preutse, rechtlijnige, Victoriaanse Engeland van de 19e eeuw zien en de primitieve, maar vrolijke levenshouding van de inheemse Nieuw Zeelandse bewoners. Bovendien zijn critici zeer lovend over de hoofdrolspelers, Holly Hunter als Ada McGrath, Anna Paquin als haar dochtertje, Sam Neill als de beoogde echtgenoot van Ada en Harvey Keitel als buurman. Holly Hunter en Anna Paquin ontvingen een Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol en beste vrouwelijke bijrol. En Jane Campion ontving als eerste vrouw in de geschiedenis een Oscar als beste regisseur. De filmmuziek, gecomponeerd door Michael Nyman, werd evenals de film wereldberoemd.

Vrijdag 26 januari | Film “The Piano” in HelvoirThuis | Aanvang 19.30 uur | Entree leden 55+€5, niet-leden €6

De zaal en bar zijn open om 19.00 uur. De bar is ook na de filmvoorstelling geopend.

Filmclub 55+, Chrit van Enckevort            

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *