Slider1
slider2

Film bij de Muzieksalon:

“I’am not your negro“ een aanklacht tegen het zwart-witdenken

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT – 21 oktober 2021.We leven in het tijdperk “BlackLivesMatter” maar weinigen weten waarom het precies gaat. Deze meedogenloze, maar ontroerende film geeft daar een antwoord op!

De film Raoul Peck vertelt het onafgeschreven verhaal van de zwarte schrijver James Baldwin over de machtsstructuren in Amerika die haarscherp blootleggen hoe diep het racisme verankerd zit in de haar maatschappij. En niet alleen in Amerika, ook bij ons.

Het geeft het fundamenteel gevoel weer waarbij men de (zwarte) ander niet in zijn menselijkheid wil ervaren.

Aan de hand van de historie van Amerika, de cultuur, de filmindustrie, de acties met net zovele (witte) moorden tot gevolg, en vooral ‘het normale’ leven legt Peck genadeloos de spiegel bloot die Baldwin ons voorhoudt: we moeten ons afvragen waarom we in zwart-wittegenstellingen denken, waarom hebben we ‘de ander’ nodig om het ‘ik’ te definiëren.

In schokkende beelden en scherpe gezegdes ontmoeten we pijnlijk onszelf: Iedereen is en denkt racistisch! Hoe kunnen we dit doorbreken?

Deze film moét u gezien hebben om onze tijd en noodzaak van herbezinning op ‘zwart’ en ‘wit’ te begrijpen! Presentatie: Jo van Dinther.

Donderdag 28 oktober 2021 | 14:00 – 16:00 uur | Rode Rik, Van Sonstraat 49, Vught | Entree € 2,– | Uitsluitend toegang met QR code op papier òf via de QR Corona Check app.

www.ouderensamen.nl

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *