Slider1
slider2

Emmanuel zomerkamp van 12-17 augustus in Emmaus

HELVOIRT – 22 maart 2023. Deze zomer wordt voor het 40e jaar het Emmanuel zomerkamp georganiseerd. 

Het thema van dit jaar is: “De deur staat voor je open!” Alle kinderen uit groep 4, 5, 6, 7 en 8 zijn van harte welkom!
Emmaus in Helvoirt is de ideale plek voor een kamp. Lekker veel ruimte, eigen sportvelden en bos. Dicht bij de Drunense Duinen.

De kinderen uit Oekraïne die op Emmaus verblijven hebben vorig jaar ook meegedaan en zullen ook dit jaar weer uitgenodigd worden. Wat je achtergrond ook is, op het kamp voelt het alsof je één grote familie bent waarin je je snel thuisvoelt.

Terwijl het christelijk geloof langzaam maar zeker uit de opvoeding en samenleving lijkt te verdwijnen is er juist extra interesse voor het Emmanuel zomerkamp waar de kinderen spelenderwijs het christelijk geloof en de bijbehorende waarden en normen meekrijgen. Ieder jaar zijn er meer inschrijvingen.
Wat opvalt is dat de sfeer er bijzonder goed is. Kinderen voelen zich snel thuis en gezien. “Hier zijn we allemaal vrienden van elkaar.” zeggen veel kinderen die zijn geweest.
Kinderen die zich op school vaak buitenbeentje voelen zijn hier als een vis in het water. Het christelijk geloof wordt niet zozeer ‘gedoceerd’ maar beleefd!
Stoffig imago van geloof en kerk verdwijnt hier.

Het thema van het kamp is ‘De deur staat voor je open’. In de eigentijdse en vrolijke musical die de leiding speelt voor de kinderen zijn de verhalen over de verloren zoon en de barmhartige Samaritaan verwerkt. 
Er is veel muziek en humor. In de dagelijkse sketches komen thema’s als eerlijk zijn, vergeven en vertrouwen aan bod. En in het uitgebreide en gevarieerde sport- en spelprogramma worden de thema’s verder uitgewerkt. Het vormt een geheel. Ouders vinden het fijn dat de kinderen iets meekrijgen van het christendom op een manier die past bij de leefwereld van de kinderen. “Ik ga mijn kind niet christelijk opvoeden, maar naar dit zomerkamp stuur ik mijn kind graag!” (Jurre, 35)

Het zomerkamp is katholiek, maar open voor ieder kind. Ook als het geen enkele kennis van het geloof heeft en er niet mee is opgevoed. Het programma is zo ingericht dat elk kind kan aanhaken. Zo nodigen kinderen ook hun klasgenootjes uit en horen we elk jaar dat wat ze op het kamp geleerd hebben als een verrijking wordt gezien. Niet alleen door henzelf, maar zeker ook door de ouders.
Laatst belde een moeder die haar zoontje wilde aanmelden. Ze was zelf als kind geweest. “Ik ben gaan googelen of het nog bestond. Het was een van de mooiste weken van mijn leven. Een onvergetelijke ervaring met veel positieve energie. Dat gun ik mijn kind ook.” (Mickey, 38 jaar)

Meer info, foto’s en aanmelden KLIK HIER

VAN HARTE WELKOM!

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *