Slider1
slider2

Een fruitboom in uw tuin! Is dat iets voor u?

CROMVOIRT/HELVOIRT/VUGHT – 25 juli 2023. Het jaarthema van KANT is dat inwoners in de gemeente Vught in 2023 meer bomen in particuliere voor- en achtertuinen gaan planten.

Het hele jaar door is er daarom aandacht voor nut en noodzaak van bomen. Heeft u ook al eens aan de vele verschillende fruitbomen gedacht?

Fruitbomen in alle maten en soorten
Een fruitboom is toch veel te groot voor mijn tuin? Niks is minder waar, meestal kan dit heel goed. In een kleine tuin kunt u ook een leiboom planten. Deze staat op een lage stam, zodat het fruit op plukhoogte groeit. Een laagstamboom kan ook. Heb je een grotere tuin? Dan kan je kiezen voor een of meer hoogstambomen. Er zijn zelfs mogelijkheden om een heg te planten met fruit. Fruitbomen zijn er in alle maten en soorten. Ze zijn niet alleen heel mooi, maar je profiteert ook van veel appels of peren of een andere fruitsoort. Fruitbomen hebben veel zon nodig, zo kan het fruit beter rijpen. Zet de fruitboom dan ook op een warme zonnige plek.

Najaaractie: Bomen met aantrekkelijke korting
Bent u al bezig met de voorbereiding van het kopen van een boom dan komt de voordeelactie u goed uit. Want in september biedt KANT een assortiment fruit- en andere bomen aan voor uw tuin met een flinke korting. Door mee te doen aan deze actie helpt u mee om de CO2 uit de lucht vast te leggen in bomen. Bovendien zijn bomen goed voor de biodiversiteit en het is zeer verkoelend in de hete zomers. Verschillende gemeentes zijn daarom al bezig met een hitteprotocol.

Zelf nu al in actie komen?
Op welkombijkant.nl en op onze facebookpagina vindt u meer info wat u zelf nu ook al kan doen. Wilt u actief meedenken? Graag, we kunnen uw hulp goed gebruiken. Ook voor tijdelijke acties bent u welkom. U kunt ons bereiken via de website of bellen (06-40326440).

Bomen zijn onze vrienden, en de longen van onze aarde. Laten wij ook de vrienden van onze bomen zijn! En uw woning en omgeving wordt er interessanter door. Woont u niet liever in een groene omgeving?

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *