Slider1
slider2

De Aanhouder Wint van Helvoirt: 2-6

Door Jurgen Hamers

HELVOIRT – 17 oktober 2021. Het was duidelijk dat DAW Schaijk nog iets wilde rechtzetten t.o.v. de wedstrijd van vorig seizoen, en dat heeft Helvoirt geweten: 2-6. Toch zag het er in de 1e helft nog niet naar uit dat het verschil groot was, toen was de stand terecht 1-1. Maar na rust liet Helvoirt zich te makkelijk wegspelen en maakte een invaller van DAW het verschil. 

De laatste keer dat Helvoirt thuis mocht aantreden in de competitie was uitgerekend tegen DAW. De tegenstander van vandaag. In een lege arena, want publiek was toen niet toegelaten, wist Helvoirt toen op miraculeuze wijze een 0-2 achterstand nog in de laatste 10 minuten om te buigen in een 3-2 zege. Nu was het sportpark aardig gevuld, of zou dat ook mede door het Oktoberfest komen? Hoe dan ook, waar de wedstrijd van vorig jaar qua niveau toch wel teleurstellend was, met toch een spectaculair slot, was deze editie al meteen een aardige. Na een kwartier spelen de eerste kans. Jeroen de Bever zag z’n inzet gestopt worden door doelman Rick van Aalst. Daarna kreeg ook Corik Megens een goede kans die door Jannes Verhulst werd gered. Qua kansen viel er niet veel te noteren, maar gelijk opgaand ging het wel in de 1e helft. In de 35e minuut dan toch een doelpunt. Balverlies op het middenveld leverde Bart Vos balbezit op en diens pass werd door Hidde van der Heijden tegendraads ingeschoten. Een misverstand leidde een minuut later ook bijna tot de 0-2. Met kunst en vliegwerk werd dat nog voorkomen. Weer een minuut later was het wel raak, maar dan voor Helvoirt. Rico de Laat liep een voorzet van Tim Verhoeven binnen: 1-1, waarmee de ruststand van een aardige 1e helft een feit was. 

Na rust viel Noah van Deijne in bij DAW. En die naam zal nog wel een paar keer verschijnen in dit verslag. Toch kreeg Tim vanaf de aftrap van de 2e helft meteen een grote kans op 2-1, maar hij raakte de bal niet goed. Daarna kreeg ook die van Deijne een kans op 1-2, maar ook hij raakte de bal helemaal verkeerd. 10 minuten na rust nam van Deijne een hoekschop die door Mark Megens vrijstaand ingekopt kon worden: 1-2. Na een actie van van Deijne kon C Megens voor 1-3 zorgen, maar Jannes redde van dichtbij. Na een uur spelen was daar van Deijne weer. Hij kon heel makkelijk doorlopen en alleen voor Jannes de 1-3 binnenschieten. In de 72e minuut sloeg van Deijne wéér toe. Vanuit een lastige hoek schoot hij overtuigend binnen: 1-4. Een minuut later deed Jeroen toch weer wat terug. Hij krulde fraai een vrije trap op de hoek van de 16 binnen: 2-4. Zat er toch weer een comeback in als vorig seizoen? Nee, want niet veel later kreeg DAW een strafschop nadat een speler onderuit werd getrokken. M Megens benutte de 11-meter en besliste daarmee het duel definitief: 2-5. Helvoirt probeerde het wel, maar kwam zelf tot geen kansen meer in de 2e helft. In de 89e minuut werd de schade nog ietsjes groter. Een weggewerkte bal leidde tot een duel tussen Jannes en van Deijne. Van Deijne won hem en kon in een leeg doel de eindstand op 2-6 bepalen. Op basis van de 2e helft won DAW terecht, maar 2-6 was wel ietwat geflatteerd. 

Volgende week kan Helvoirt zich herstellen als het in Vierlingsbeek op bezoek gaat bij medekoploper Volharding

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *