Een actuele website, actief op twitter of facebook. Zou dat niet vanzelfsprekend moeten zijn voor politieke partijen? Zeker als je mensen, met name jongeren, meer wilt betrekken bij de (lokale) politiek? Politieke partijen doen steeds meer met social media, ook op lokaal niveau. Toch handig als je als kiezer wilt weten hoe een partij denkt over een actuele kwestie of hoe een partij heeft gestemd in de gemeenteraad bij dat cruciale debat. Hoe denken de partijen in Haaren over bijvoorbeeld Haarendael of over de toekomst van de gemeente?
Via internet kom je dat niet aan de weet. De raadsvergadering terug luisteren via de website van de gemeente zullen niet velen doen.
De website van het CDA, gegoten in een landelijk format met lokale invulling, is verre van actueel. ‘Stem lijst 2 CDA’, prijkt op eerste pagina, een verwijzing naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. Een doorklik-mogelijkheid naar social media, die andere CDA-sites bieden, is er niet bij de website van het CDA-Haaren.
Wie op google zoekt naar Samenwerking 95 Haaren komt uit op de facebookpagina van deze partij: daar lees je de mededeling dat Samenwerking 95 “druk bezig is” om de website en facebook weer up to date te maken. “Na het zomerreces hopen we de nieuwe website te kunnen presenteren, tot die tijd blijft de oude nog even actief.” Een mededeling van 29 juli 2016. Dat bijwerken van de site is kennelijk een heidens karwei. Op facebook vooral mededeling van de verkiezingen van 19 maart 2014!
De website van Progressief 96 is ook verre van actueel. “In verband met de reconstructie van onze website zijn de verslagen van de raadsvergaderingen verwijderd.” Op de site is het verkiezingsprogramma te vinden en ook de columns die de partij regelmatig publiceert. De agenda is wel bijgewerkt maar verder is er geen actuele informatie te vinden over lokale politieke kwesties.
Lokaal en Liberaal Haaren (LLH), de nog jonge partij van Wil van Pinxteren die in november 2015 na problemen met het plaatselijke bestuur van de VVD uit deze partij stapte, heeft (nog) geen website. Wil is wel actief op twitter. Zowel Progressief 96 als LLH hebben geen facebook-account.
De VVD Haaren dan maar! Eindelijk een website die er mag zijn. De site ziet er verzorgd uit. Het meest recente bericht is weliswaar van 3 november 2016 maar de site geeft tenminste informatie hoe deze partij over een aantal zaken denkt. Als je wilt weten hoe de VVD zich bij de begrotingen heeft opgesteld is dat makkelijk te vinden. Alleen jammer dat de site veel aandacht besteedt aan landelijke VVD-thema’s in vergelijking met lokale onderwerpen. De VVD Haaren is ook actief op facebook en twitter.
In vergelijking met websites van andere gemeenten in deze regio doen de Haarense partijen het op internet heel matig. Wedden dat dit over een jaar, als de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 in aantocht zijn, is veranderd?

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Jan , 12 januari 2017 @ 17:25

    Maak je geen zorgen Peter. In het voorjaar van 2018 is iedere website weer up to date. Want ja, dan moeten ze gaan communiceren met de burgers. Zieltjes winnen.
    Nu niet. Nu zijn ze vooral bezig het beeld op te houden dat Haaren een rijke en goed presteren gemeente is. Gelukkig bevestigd ook hier de uitzondering de regel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *