Slider1
slider2

Covers Column: Harry

HELVOIRT – 9 november 2018. Het gemeentebestuur komt zeer binnenkort met een voorstel voor een nieuwe Den Domp naar buiten, verklapt wethouder Harry van Hal tijdens het raadsdebat over de begroting van 2019.

Wat is zeer spoedig?, wil de oppositie weten. “In elk geval het komende halfjaar”, riposteert Van Hal.

Want Harry, sinds zestien jaar(!) weer helemaal terug als bestuurder, is de beroerdste niet. Hij wil de naar cijfers en plannen hunkerende oppositie graag tegemoet komen… Maar juist aan good old Harry werd weinig of niets gevraagd. Tot lichte ironie van Van Hal zelf. “Er zijn zo weinig vragen aan mij gesteld dat ik er maar eentje ga beantwoorden die niet gesteld is”, grapt de wethouder vanachter het spreekgestoelte. Een gulle lach vulde de raadszaal!

Zo horen de raadsleden dat er voor de omgeving van het Fazantbos in Helvoirt een gebiedsvisie wordt gemaakt. Geen wereldnieuws, maar toch! Nog meer? Harry wil nog wel even doorgaan, niet gehinderd door geen enkele gestelde vraag in zijn richting. Biezenmortel dan! Daar zitten ze al twintig jaar vanachter de gordijnen naar buiten te staren zonder dat er iets gebeurt, als we Ronald Maas, bestuurslid van de coöperatie van dit dorp mogen geloven. Maar Harry gooit er op een doordeweekse donderdagavond maar liefst vier bouwlocaties tegenaan voor Biezenmortel. “We hebben vier potentiele locaties op het oog”, zegt hij opgewekt. “En van enkele staan we op het punt van aankoop.” Nee, welke dat zijn houdt Van Hal natuurlijk nog even voor zich. Er zijn altijd kapers op de kust!

Saai, die algemene beschouwingen? Niet met Harry! Haarendael dan maar, zo’n beetje het Hol van de Leeuw! Samenwerking 95 refereert in haar betoog aan de opmerking in het verkiezingsprogramma van Progressief 96 over ‘het doorbreken van de impasse’ waar Haarendael zich in bevindt. “Is dat wat nu gebeurt?”, stelt Johan van den Brand de retorische vraag.

Doorbreken van impasse? De politie treft een drugslab aan, de burgemeester sluit de tent voor een halfjaar, de huurder wil het liefst morgen arbeidsmigranten in het monumentale klooster stoppen, en de eigenaar vraagt een integriteitsverklaring van de potentiele koper. Als dat geen impasse is….! Ha, ha!
Iemand die een retorische vraag stelt verwacht meestal geen antwoord. Maar dan moet je die vraag niet aan Van Hal stellen! Harry blijft koel, laat zich niet meeslepen door emoties.

Hij kijkt wel uit! Wat moet hij anders? Zijn voorgangers hebben Haarendael verkwanseld, Harry niet!
En dus somt hij de feiten op: behoud cultureel erfgoed, opdracht aan een bureau, onderhoud in beeld brengen, sterk staan in de procedure, met toekomstige eigenaar tot een goed plan proberen te komen…!

Zo doet Harry dat! Gewoon zeggen wat je weet. Heel simpel.

En als je geen vraag krijgt, gewoon antwoorden!

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

2 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • John Slenter , 9 november 2018 @ 20:22

  Mooi verslag, erg complimenteus. Ik ben benieuwd wat Peter Corvers ervan zou vinden.

 • Jan , 16 november 2018 @ 19:31

  In Harry kun je gerust vertrouwen hebben. Die hoeft zich niet meer te bewijzen en brengt een brok ervaring mee.
  Bij hem zul je het wijzende schoolmeester vingertje niet zien zoals bij Van den Brandt of het onfatsoenlijke gedrag zoals bij Van den Dungen.
  Laat Harry zijn gang maar gaan dan komt alles op zijn pootjes terecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.