Slider1
slider2

Brand verwoest decorstukken musical Maurick College Vught

VUGHT – 26 september 2020. Een brand in het leegstaande pand, de Gouden Zone op de hoek Michiel de Ruyterweg met de Esschestraat in Vught, heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de decor stukken van de musical van het Maurick College in Vught verwoest.

De melding van de brand, in het leegstaande pand, kwam rond tien over twee in de nacht binnen bij de brandweer. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van flinke rookontwikkeling.

De brandweer zette twee blusvoertuigen in om de brand op de beneden verdieping onder controle te krijgen.

Een groot deel van de beneden verdieping van het voormalige jeugdhonk de Gouden Zone ging bij de brand in vlammen op. Op de plek waar de brand heeft gewoed lagen decorstukken van de musical van het Maurick college opgeslagen. Deze musical kon vanwege de corona geen doorgang vinden waar na de decorstukken in het leegstaande pand werden opgeslagen.

In het pand is geen gas of elektra meer aanwezig, daarom gaan politie en brandweer er ook van uit dat de brand vermoedelijk is aangestoken. De politie heeft de brand in onderzoek.

Het pand de Gouden Zone staat al zo’n zes jaar leeg, nadat de het jeugdhonk is verhuisd naar Jongerencentrum Elzenburg aan de Brabantlaan. De Gouden Zonne in Vught was de afgelopen jaren regelmatig doelwit van vandalen. Het gebouw staat al zo’n vijf jaar leeg en te verpieteren. Het pand is verkocht aan Pro Rail en zal moeten wijken voor de verdiepte ligging van het spoor in Vught. Wanneer het pand tegen de vlakte gaat is niet bekend.

De brand trok flink wat bekijks van voorbijkomende jeugd. Hoe groot de schade aan de decor stukken is, is op dit moment niet bekend maar het lijkt er op dat deze als verloren beschouwd moeten worden.

Bron/Foto’s Bart Meesters

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *