annie geurts
Annie Geurts links en Ans den Otter met elk een Helvoirtse Leyer ontvangen voor hun prachtige prestatie om 150 km op de gewone fietst te volbrengen door weer en wind.
De Leyetocht is voorbije weekeinde van stapel gelopen met een zonnige zaterdag en een regenachtige zondag. De deelnemers van zaterdag genoten van de mooie mountainbike route en die van zondag waren wisselend. Zaterdag kwamen 1032 liefhebbers inschrijven. De zondag leverde aanvankelijk 1002 deelnemers op. Later bleken er nog inschrijvingen binnen te kommen bij de controleplaatsen zoals in Den Dungen, Bokhoven en ’t Wild. Het totaal zijn er nu 1015 deelnemers aangemeld. Opvallend weinig voor de langste afstand . Welgeteld 41. Daaronder Ans den Otter en Annie Geurts. Zij trotseerden de weergoden van stormachtige wind en fikse hoosbuien. Het water stroomde soms letterlijk uit de schoenen in plaats van erin.
Harm van Rijsewijk uit Helvoirt, een van de vrijwilligers bij de ATB Leyetocht had er zaterdag zin in en fietste de mountainbike route van 75 km twee keer. Hij had voor de 150 km 7 uur, 13 minuten, 33 sec voor nodig. Mooie route was zijn conclusie. Zondag deed hij met het hele gezin de gezinstocht over 25 km.
De deelnemers aan de gezinstochten van 25 en 39 km kregen in de Gijzel bij minicamping de Gijzel in Helvoirt een muzikale hulde van een dweilorkest. Kampeerders vormden een spontane erehaag voor de passanten met een fietsvlag aan hun stuur. Soms ging het over in een polonaise over de straat.

sandra v rijs
V.l.n.r. Sandra van Rijsewijk, Maud van Rijsewijk (6) , Bart van Rijsewijk (4), Harm van Rijsewijk met twee keer de langste mountainbike route in de benen. Voor het vertrek voor de gezinstocht van 25 km.

dweilork
De deelnemers aan de gezinstochten van 25 en 39 km kregen in de Gijzel bij minicamping de Gijzel in Helvoirt een muzikale hulde van een dweilorkest.

Van onze correspondent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *