Slider

Bedrijven willen parallelwegen N65

Kaart: in rood de door de ondernemers voorgestelde parallelwegen.

(van onze verslaggever)

HELVOIRT/VUGHT –  10 april 2019. Landbouw- en groenbedrijven in Vught en Helvoirt pleiten voor de aanleg van parallelwegen langs de nieuwe N65. Ze voorzien veel problemen met landbouwverkeer voor de kom van Helvoirt en Cromvoirt. Parallelwegen zouden daar een oplossing voor zijn.

Boerenorganisatie ZLTO en groenbedrijvenclub Cumela schrijven dit in een brief aan Vught, Haaren en de provincie. Ze wijzen erop dat de bedrijven langs de N65 rond Helvoirt nu toegang hebben tot die weg. Na de reconstructie is dat voorbij. Het landbouwverkeer kan dan alleen nog over lokale verbindingsstraten. In Vught klagen bewoners van de dorpskom nu al over te veel landbouwvoertuigen door hun straten. Dat wordt straks veel meer, schrijven de ondernemers.

In Vught zijn de zorgen van de bedrijven, inclusief restaurant ’t Groene Woud, uitgebreid besproken. Er wordt gekeken naar een extra viaduct over de N65 tussen de Kruishoeveweg ten noorden van de N65 en de Sparrendaalseweg ten zuiden daarvan. Volgens de bedrijven is dat onvoldoende oplossing.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *