Slider1
slider2

Bank voor Peer Verhoeven; ruim 30 jaar inspirator Open Kerk Helvoirt

HELVOIRT –  21 november 2021. Onder grote belangstelling vond zondagmiddag 21 november een bijzondere bijeenkomst plaats in de Antwerpsebaan te Helvoirt.

Reden was de plaatsing van een bank, als afscheidscadeau aan Peer Verhoeven, die ruim 30 jaar de spil, inspirator, tekstschrijver, dirigent en nog veel meer van Open Kerk Helvoirt is geweest.

Wim Weren van de Liturgische Werkgroep omschreef de veranderingen tussen begin mei en nu.
Afgelopen mei gaf Peer aan te stoppen. Ook stopte voorzitter Johan Strang. Hoe nu verder? Men ging niet bij de pakken neerzitten. Met inspanning van heel wat personen, werd snel bekend dat het koor graag een doorstart maakte. Dat betekende dus het zoeken naar een nieuwe dirigent. Zo kwam ook de naam Marcel Zagers langs. Een oude bekende en bereid om het stokje over te nemen. Zowat gelijktijdig diende Rick Heijstee uit Oisterwijk zich aan als voorzitter. Snel werd duidelijk dat wat Peer grotendeels in zijn eentje deed wel heel veel was. Maar dankzij de inzet van de Liturgische Werkgroep en het koor draait Open Kerk Helvoirt vanaf 6 september weer als een lier.

Oud-voorzitter en koorzanger Peter Verhagen gaf een boeiende samenvatting van het Open Kerk Helvoirt-leven van Peer. Daarnaast overhandigde hij een speciale Vriendenmap, vol met allerlei persoonlijke en creatieve dankbetuigingen aan Peer, van heel veel betrokkenen van Open Kerk Helvoirt.

Een geldinzamelingsactie voor het afscheidscadeau aan Peer was succesvol en tijdens de verjaardag van dochter Cathrien was het idee geboren. Een bank op een geliefde plek van Peer. Dat moest de Antwerpsebaan worden, want daar fietste Peer diverse keren per dag door naar Haaren, zijn geboorteplaats. Het werd een bliksemactie en met medewerking van de gemeente Vught en de bankenbouwer staat er sinds nu een prachtige rustplek, waarop Peer met zijn Berna nog vaak hopen te zitten. Ook voor de passant is het een heerlijke pauzeplek met een mooi uitzicht. Met een gegraveerde tekst van Peer Verhoeven: ‘Leven stoelt op eindeloos vertrouwen’ vervolgt iedereen vanaf nu dit rustpunt in eigen gedachte het (levens)pad.

De kersverse dirigent en al jarenlang vriend van Peer, Marcel Zagers, maakte voor dit afscheid een uniek boek, wat hij als eerste overhandigde aan Peer. Eigenlijk geschreven door Peer zelf, want het boek bevat alle gebeden die Peer heeft gemaakt. Marcel heeft de gebeden verzameld in boekvorm. Het boek is verkrijgbaar voor € 10,- , te bestellen via Jet van Iersel, 0411-641529, christvaniersel@gmail.com. De oplage is beperkt.

Het slotwoord door Peer was indrukwekkend en zorgde voor een fors applaus. Met een bos bloemen voor steun en toeverlaat Berna, werd er nog gezellig nagepraat op dit mooie plekje aan de Antwerpsebaan.

Bron: Tekst Christ van Iersel, foto’s Paul Arts.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *