Slider1
slider2

Avondrondleidingen in Nationaal Monument Kamp Vught

18 en 25 oktober 19.00 uur

Avondrondleiding NM Kamp Vught-foto Jan van de Ven

HELVOIRT/CROMVOIRT/VUGHT – 5 oktober 2023. In de herfstvakantie biedt Nationaal Monument Kamp Vught op 18 en 25 oktober een avondrondleiding aan over het kampterrein.

Op de afgelegen plek waar Kamp Vught in januari 1943 in gebruik werd genomen, nodigt een bezoek in de stilte van de avond uit tot bezinning. Juist dan is een bezoek een bijzondere ervaring.

Om het buitenterrein in het najaar te kunnen bezoeken, is de verlichting vorig jaar aangepast. De opzet van de rondleiding over een deel van het enige SS-concentratiekamp in Nederland is hetzelfde als de rondleiding overdag. Een deelnemer zei hierover: “Het verhaal is hetzelfde, maar het gevoel en de sfeer zijn ’s avonds heel anders; erg bijzonder en indrukwekkend.”

Reserveren
Elke rondleiding begint om 19.00 uur en betreft uitsluitend een bezoek aan het buitenterrein; het museum en het museumcafé zijn gesloten. Reserveren is mogelijk via de webwinkel op nmkampvught.nl (Agenda). De rondleiding is geschikt voor bezoekers vanaf 10 jaar. Groepen (vanaf 10 deelnemers) kunnen een eigen avondrondleiding reserveren via info@nmkampvught.nl De datum en aanvangstijd worden hierbij in overleg bepaald.

Deel van expositie in Barak 1B-foto Jan van de Ven

Herfstvakantie
Vanaf 14 tot en met 22 oktober is nevenlocatie Barak 1B extra geopend: maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en in het weekend vanaf 13.00 uur.  Barak 1B is de laatst overgebleven authentieke barak van voormalig Kamp Vught. De expositie ‘Als muren konden spreken’ bestrijkt vier periodes: het concentratiekamp (1943-1944) en de bestemming van het terrein na de ontruiming van het kamp in september 1944. Gewoonlijk is Barak 1B, halverwege de Lunettenlaan gelegen, geopend op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag. Het herinneringscentrum is elke dag geopend met de vaste expositie ‘Kamp Vught: zeven seizoenen en 32.000 gevangenen’ en de tijdelijke expositie ‘Oekraïne: het pad naar vrijheid’.

Kampterrein NM Kamp Vught

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *