Slider1
slider2

Als ik luister naar iemand hoor ik ook wat er niet gezegd wordt

HELVOIRT/CROMVOIRT/VUGHT – 28 februari 2024. Mijn naam is Marion van den Oetelaar, ouderenadviseur bij Stichting Ouderen Samen.

Wij bieden inwoners van 75 jaar en ouder, gesteund door de gemeente Vught, een gratis huisbezoek aan middels een persoonlijke brief, met daarbij een folder waarin beschreven staat wat Ouderen Samen doet.

Tijdens een huisbezoek ga ik met u in gesprek over wat u tegenkomt bij het ouder worden en hoe u zich kunt voorbereiden op de toekomst. Wanneer u zelf vragen hebt, kan ik met u de mogelijkheden verkennen en u desgewenst informatie en advies geven. Tijdens het gesprek ontvangt u een map met informatie over diverse onderwerpen, zoals onder meer vervoer, veilig wonen, zorg, maaltijden, activiteiten.

Enkele voorbeelden uit de praktijk:

“Wij doen alles nog zelf…….maar wat als er iets gebeurt waardoor wij minder zelfstandig worden en hulp nodig hebben?” Juist als u op dit moment nog volledig zelfstandig bent en vitaal, kan een huisbezoek een toegevoegde waarde hebben!

 “Als ik iets op wil hangen en durf dat zelf niet, kan ik daar dan hulp bij krijgen?” De klussendienst van Welzijn Vught kan daar hulp bij bieden.

“Ik ben veel alleen; ik zou graag af en toe met iemand willen praten over mijn interesses en hobby’s tijdens een kopje koffie.” Vaak vinden ouderen het sowieso gezellig dat er iemand op bezoek komt.

“Ik wil graag deelnemen aan een activiteit maar zou het fijn vinden als er iemand mee gaat.” Er kan een drempel zijn die net te hoog is om zelfstandig die stap te zetten die nodig is.

Als ik luister naar iemand hoor ik ook wat er niet gezegd wordt: door allerlei beperkingen kan iemand zich angstig en onzeker gaan voelen en kan er bijvoorbeeld eenzaamheid ontstaan. Dat kom ik regelmatig tegen.
Het is waardevol om te luisteren naar iemands verhaal of een belangrijke vraag die iemand heeft en om vervolgens samen te kijken wat ik voor die persoon kan betekenen!
Ouderen Samen kan net dat verschil voor u maken.

Bent u nog geen 75 jaar of hebt u zo’n brief nog niet gehad en wilt u graag een gesprek met een ouderenadviseur? Neem dan contact op met Ouderen Samen door te mailen naar

info@ouderensamen.nl of te bellen naar 073-6565350 Welzijn Vught.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *