Slider1
slider2

Aevy krijgt geboorteboom in Helvoirt

HELVOIRT – 3 februari 2021  Aevy krijgt geboorteboom in Helvoirt

Burgerinitiatief KANT biedt de eerstgeborene in 2021 in Helvoirt een geboorteboom aan. We kiezen voor dit feestelijke welkom omdat Helvoirt vanaf 1 januari 2021 bij Vught is aangesloten.
Het was even puzzelen om te bepalen wie nu ECHT de eerstgeborene is. Al in de eerste dagen van het nieuwe jaar zagen we het geboortebord van Aevy in de tuin staan. Het was voor ons vrijwel zeker dat zij de eerste was.
Maar we wilden zorgvuldigheid in acht nemen. We hebben de gemeente Vught geraadpleegd. Vandaag is het duidelijker geworden: Aevy, dochter van Koen en Iris, is de eerste Helvoirtse die in Vught is geboren. Dit was al op de 2e dag van 2021, vroeg in de avond.
We spreken met haar ouders af hoe, waar en wanneer de plaatsing van de geboorteboom zal plaatsvinden.Bij het plaatsen van de geboorteboom krijgen de ouders een boomcertificaat mee naar huis. Hoe leuk zou het zijn om over 10 jaar met Aevy de boom opnieuw te bezoeken om te kijken wie het grootste is geworden?
KANT zoekt in samenwerking met de gemeente een geschikte plek in Helvoirt om de boom te planten. We willen er graag een officiële gelegenheid van maken door uiteraard Aevy en haar ouders erbij te betrekken. Ook media, gemeente en mensen van KANT nodigen we uit. Over enige tijd hopen we te kunnen vertellen wat de datum wordt waarop de boom zal worden geplant.
Door deze actie hopen we andere mensen te stimuleren om ook bij de geboorte van een (klein-)kind een geboorteboom te gaan planten. De meerwaarde voor onze leefomgeving van bomen planten hoeven we niet uit te leggen, toch?

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *