Slider1
slider2

Ad van Hattum liep de 80 van de Langstraat voor de 9e keer

“Ik heb er niks mee gelejen”

HELVOIRT – 13 september 2023. Om precies te zijn 2147 deelnemers vertrokken zaterdagavond 20.00 uur in Waalwijk voor deze monstertocht. Volgens eigen waarneming was Ad van Hattum (73) de enige Helvoirtenaar. Hij liep de bloedhete tocht in een groepje van 4 wandelfanaten.

De energieke elektricien liep ook deze wandeling ongetraind. “Ik draag gewone wandelschoenen en gladde sokken. Voor de eerste kilometers neem ik ook enkele boterhammen mee. O ja en ik heb de twee weken ervoor geen bier of alcohol gedronken.”
De hele wandeling nam – inclusief enkele pauzes – bijna 19 uur in beslag. De organisatie zorgde onderweg voor soep, voor water, voor broodjes en een krentenbol en ten slotte nog een worstenbroodje. “Het was een warme avond en nacht en zeker op de zondagmorgen werd het zwaar. Ik zorgde er voornamelijk voor dat ik genoeg dronk en natuurlijk hielden we er samen de moed in.”

Toch een heel end…
Ad zag onderweg veel wandelaars afhaken. Begrijpelijk want 80 km is hemelsbreed van Helvoirt naar Schiphol. Daar moet je wel mentaal op voorbereid zijn. “Bij mij heeft het nergens zeer gedaan. Ik krijg eigenlijk nooit blaren en daarmee heb ik geluk. Na drie uur ’s nachts wordt het erg rustig langs de route en dan moet je wel even doorbijten. Voor mij was het prima wandelweer. Toen ik zondagmiddag thuis kwam heb ik na een lekkere douche een uurtje of vier geslapen. En maandagmorgen weer aan ’t werk.”

Hij leeft nu al toe naar de 10e editie in 2024.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *