Slider1
slider2

A.s. zondag bomen in tuinen kijken in Vught, Helvoirt en Cromvoirt

HELVOIRT/CROMVOIRT/VUGHT 19 juni 2023. Op 25 juni organiseert KANT een Boom-in-Tuinen route in de gemeente Vught.

Er zijn 14 verschillende tuinen te bezichtigen. Op de website https://welkombijkant.nl/boom-in-tuinen-route-2023/ vindt u informatie over de adressen, de tijden en meer informatie per tuin. Verspreid over de gemeente zijn er tuinen te bezoeken. De ene tuin is klein, de andere is groot. Dit jaar is er extra aandacht voor bomen in onze tuinen en in veel tuinen is te zien hoe de tuin is aangepast aan het veranderend klimaat.

Een tuiny Forest in Helvoirt
Weet u wat dat is? In Helvoirt is er recent een aangelegd. Dit is zes vierkante meter inheems bos met bomen, struiken en kruiden in de achtertuin. Het is dus een mini bos met veel biodiversiteit dat ook in een kleine tuin past. Misschien iets voor u?

Een muzikaal optreden in een prachtige groene setting
In de van Voorst tot Voorststraat ligt een prachtige tuin. Op deze zondag wordt hij nog specialer. Om 13, 14 en 15 uur vindt er een optreden plaats het Duketown ladies 2 koor. Dit kwartet brengt op originele wijze close harmony-songs en ze zingen ook a capella.

Aanpassingen aan het veranderend klimaat
Alle tuinen zorgen voor veel inspiratie en de eigenaren van de tuinen zullen enthousiast vertellen over hun eigen ervaringen. In de Taxandrialaan zijn niet alleen veel fruitbomen te zien maar ook hoe men regenwater beter kan benutten. Vaak is hiervoor subsidie vanuit de gemeente beschikbaar. En kent u al de pluktuin ‘t Neteltje in de Vughtse Hoeve die is opgezet door een aantal enthousiaste buurtbewoners.

Bomen kopen met korting in het najaar!
Dit najaar voert KANT een actie uit waardoor u, in het najaar, met korting een boom of een Tuiny forest kunt kopen om in uw eigen tuin te planten. U kunt alvast inspiratie op komen doen.

Veel praktische informatie die u kan inspireren om zelf aan de slag te gaan vind u op de website www.welkombijkant.nl. Maar burgerinitiatief KANT wil met deze open tuinenroute mensen in de praktijk laten zien wat er allemaal mogelijk is om elkaar te inspireren. Wilt u als vrijwilliger actief worden bij KANT dan horen wij dat graag via mail welkom@welkombijkant.nl of via 06-4032 6440.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *