Slider1
slider2

15 en 18 mei De Drunense Duinen – door Sander Wieringa

HELVOIRT – 9 mei 2024. De Drunense Duinen zijn het grootste natuurgebied binnen de gemeente Vught. Deel van het Natura2000-gebied en Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen & Leemkuilen.

Vooral bekend om zijn stuifzanden. Maar er is veel meer dan alleen stuifzand. Een gebied met een grillig verleden en een ongewisse toekomst. Hoe is die natuur daar ontstaan? Is het een middeleeuwse natuurramp of een kostbaar natuurmonument? Wat was en is de invloed van de mensen? Hoe ligt het er nu bij en wat zijn hier de bijzondere natuurwaarden? Hoe gaat het verder met dit gebied?

Op woensdagavond 15 mei gaat hierover een lezing in het gebouw van de Jeugdnatuurwacht in Vught.

Sander Wieringa

Op zaterdagochtend 18 mei volgt een excursie in het gebied (max. 25 deelnemers die ook de lezing volgden, in volgorde van aanmelding).

Inleider en gids is Sander Wieringa, bestuurslid van IVN/Natuur- en Milieugroep Vught. Hij woont ruim dertig jaar op de rand van de Drunense Duinen en is actief als natuurbeschermer.

Deelname is gratis. Graag aanmelden via aanmelden@nmvught.nl. Vermeld of u alleen de lezing of ook de excursie wil volgen.

WOENSDAG 15 mei 2024  19.30 -21.30 uur, inloop van 19.00 uur
LEZING Jeugdnatuurwacht, Peellandstraat 1, Vught

ZATERDAG 18 mei 2024  10.00 – 12.30 uur
EXCURSIE vanaf Hotel-rest. De Guldenberg Helvoirt.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *