GELUK LIGT OP STRAAT, VOORAL TIJDENS DE BURENDAG 2009!

Op zaterdag 26 september is het weer zover: Nederland viert dan voor de vierde keer Burendag! Burendag 2009 staat in het teken van ‘burengeluk’, want hoe meer men tevreden is met de buurt, hoe gelukkiger men in het leven staat, zo blijkt uit onderzoek. Het thema is dan ook: Maak van je buurt je thuis. En dát kun je helemaal zelf voor elkaar krijgen! Om de plannen ook daadwerkelijk te kunnen uitvoeren, en de gezelligheid van binnen naar buiten te halen, heeft het Oranje Fonds voor alle actieve buurten 750 euro beschikbaar.

Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk de buurt ‘knusser’ maken door het plaatsen van fleurige bloembakken of een bankje voor meer contact met de buren. Of je kunt van jouw buurt een levend ganzenbord maken en het spel samen met alle buren spelen. Is jouw buurt zo gezellig dat je dit graag deelt met anderen? Nodig dan eens een bestuurder van de gemeente uit voor een gezamenlijke lunch met al je buren. Heb je vergunningen nodig voor het uitvoeren van de plannen? Dan horen wij dit graag van je! Vergunningen kun je aanvragen via onze website www.haaren.nl > Producten en diensten.

Inspiratie nodig?
Kijk dan op de speciale website
www.burendag.nl en klop daar eens aan bij de buitenhuisadviseur van het Oranje Fonds, speciaal aangesteld om je te helpen bij het uitwerken van je ideeën. Naast het geven van online advies, reist de buitenhuisadviseur door heel Nederland om je live te woord te staan. Op de website van Burendag vind je zijn reisschema.

Burendag 2009 – gezelligheid in de gemeente Haaren!
Hoe luidde het spreekwoord ook alweer over die goede buur…? Juist. Meld jouw leuke, gezellige, inspirerende, sprankelende, feestelijke idee vandaag nog aan op
www.burendag.nl. Goede ideeën worden door het Oranje Fonds beloond met een financiering van maximaal 750 euro.


UW ZIEKTEKOSTENVERZEKERING GOEDKOPER

De gemeente biedt een Collectieve Ziektekostenverzekering voor minima. Doordat de verzekering voor een grote groep mensen wordt afgesloten krijgt u een korting op de premie. Bovendien betaalt de gemeente ook een stukje van de premie.

Per 1 januari 2010 kunt u van zorgverzekering veranderen. U kunt dan overstappen naar een andere maatschappij of naar een ander verzekeringspakket. Daarom willen wij u graag attent maken op de mogelijkheid deel te nemen aan de collectieve ziektekostenverzekering via de gemeente.
De gemeenten Boxtel en Haaren hebben met VGZ en CZ een contract afgesloten voor een collectieve ziektekostenverzekering. De collectieve verzekering 2009 houdt in:
• Een Basiszorgverzekering met € 155,- eigen risico
• Een aanvullende verzekering inclusief tandartskosten
• Een korting op zowel de basis als de aanvullende verzekering
• Een extra verzekeringspakket. In dit pakket zitten extra vergoedingen voor montuur en glazen of contactlenzen, hoortoestellen en batterijen, extra vergoedingen voor psychologische hulp, extra vergoedingen voor tandartskosten.

Wat kost de collectieve verzekering?
De exacte bedragen voor de premies en de kortingen voor 2010 zijn nog niet bekend. Datzelfde geldt voor het pakket zorgvoorzieningen. VGZ en CZ maken dit in november/december 2009 pas bekend. Een aanvraag om deel te nemen in 2010 kan wel alvast worden ingediend. Wij stellen dan vast aan de hand van uw inkomen of u wel of niet kunt deelnemen. Zodra de precieze voorwaarden bekend zijn, beslist u of u zich definitief wilt aanmelden. De premie in 2009 bij CZ is € 112,32 per maand en bij het VGZ € 114,87 per maand. U betaalt de premie zelf aan de ziektekostenverzekeraar. Deelnemers aan de collectieve verzekering via de gemeente ontvangen van de gemeente elke maand een bijdrage in de premie van € 11,90.

Voor wie?
U mag meedoen met de collectieve verzekering als u in Boxtel of Haaren woont en een laag inkomen hebt. U hoeft geen bijstandsuitkering te hebben. Het inkomen mag niet hoger zijn dan 110% van de bijstandsnorm die in uw situatie van toepassing is of kan zijn.

Wilt u deelnemen aan de collectieve ziektekostenverzekering via de gemeente Haaren, of wilt u hierover meer informatie, dan kunt u het beste contact opnemen met Loket WegWijs.

WegWijs  Haaren, ook voor u!
Wilt u een gesprek met een van de medewerkers, neem dan contact op met WegWijs. Bij WegWijs kunt u terecht met vragen over wonen, welzijn, zorg en inkomen. WegWijs is gevestigd in het gemeentehuis van Haaren en is van maandag tot en met donderdag te bezoeken van 9.00 tot 12.00 uur. U kunt ook bellen. Telefoonnummer (0411) 63 45 90.


PROEF ‘ELKE TIEN MINUTEN EEN TREIN’

Van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 4 september houden ProRail en de NS de proef ‘Elke tien minuten een trein’. Tijdens de proef rijdt er in de ochtend- en avondspits elke tien minuten een trein over het traject Eindhoven – Utrecht – Amsterdam. Voor de reizigers betekent dit korte wachttijden zonder het spoorboekje te hoeven raadplegen. Doordat er meer treinen rijden, kunnen omwonenden en weggebruikers langer moeten wachten bij de spoorwegovergang.

Betere bereikbaarheid – makkelijker reizen  
ProRail en NS willen het reizen per trein gemakkelijker en flexibeler maken. Een van de ambities is om op termijn elke 10 minuten een Intercity en een Sprinter te laten rijden op het traject Eindhoven – Utrecht Centraal – Amsterdam Centraal. Meer treinen betekent meer gemak voor de reizigers en beweegt automobilisten om vaker de trein te nemen.
Het doel van de proef is om vast te stellen onder welke voorwaarden het mogelijk is om meer treinen te laten rijden. De proef vindt plaats in de ochtend- en de avondspits (ca. 7.00 t/m 9.00 uur en ca.16.00 t/m 19.00 uur) in de zomerperiode. Deze tijd kent minder reizigers, geen grootschalige onderhoudswerkzaamheden en gunstige weersomstandigheden.

Veiligheid en mogelijke overlast
Elke tien minuten een trein laten rijden op één van de drukste spoortrajecten van Europa, is een ingewikkeld proces, waarbij veiligheid voorop staat. Bij drukke overwegen zet ProRail Buitengewoon Opsporingsambtenaren in. Zij waken over de veiligheid en voorkomen dat mensen proberen over te steken bij een gesloten overweg. Daarnaast zorgen bij drukke overwegen verkeersregelaars voor een veilige afwikkeling van het verkeer en wijzen borden op de gewijzigde situatie. De effecten van de proef op de omgeving wegen mee bij het beoordelen van de resultaten.

Treinverkeer tijdens de proef
In de proefweek rijden er in de ochtend- en avondspits extra reizigerstreinen. Daarnaast rijden er reguliere goederentreinen. De tijden van alle treinen (ook van de normale dienstregeling) zijn gewijzigd. Raadpleeg de NS-Reisplanner voor een reisadvies op maat.

Meer weten?
Voor vragen of opmerkingen kunt u bellen met de afdeling Publiekscontacten van ProRail, telefoonnummer 0900 – 776 72 45. Kijkt u ook op
www.prorail.nl/elke10minuteneentrein en www.ns.nl/elke10mineentrein.


WAT IS ER ALLEMAAL TE DOEN DE KOMENDE TIJD?

Bijeenkomsten die voor u -als inwoner van de gemeente- interessant of van belang zijn

• 8 september: informatieavond over N624 (Oisterwijksedreef-Belversedijk)
aanvang 19.00 uur in de Raadzaal van het gemeentehuis
• 12 en 13 september: Open Monumentendagen 2009
Thema “op de kaart”
• 17 september: vergadering raadscommissie
(Gewijzigde) aanvang 20.00 uur in de Raadzaal
• 22 september: inloopspreekuur college van B&W
in elk dorp in het gemeenschapshuis van 17.00 – 18.00 uur
• 1 oktober: vergadering gemeenteraad
aanvang 19.30 uur in de Raadzaal

U BENT VAN HARTE WELKOM!


                             HEEFT U IETS VERLOREN OF GEVONDEN?? KIJK DAN HIER
Gevonden voorwerpen in de maanden Juli en Augustus 2009
Herenfiets, 3x
Damesfiets, 2x
Portemonnee, 4x
Jonge rode kater
Diverse sleutels, hiervoor kunt U terecht bij de receptie van het gemeentehuis
Verloren voorwerpen in de maanden Juli en Augustus 2009
Zwarte kater                         Zilveren handtas met inhoud                                      
Zilveren meisjesschoen          Horloge bicollor  2x
Kentekenplaat                       Bruine schoudertas
Damesportemonnee 3x           Doos met bankafschriften
Heren zonnebril Ray Ban         Gehoorapparaat Widex
Kentekenplaat auto                Mobiele telefoon Nokia

U kunt de gevonden en verloren voorwerpen ook ‘terugvinden’ op onze website: www.haaren.nl > nieuws en actueel > gevonden voorwerpen. Indien U aangifte heeft gedaan van een verloren voorwerp en het inmiddels terug heeft, dan verzoek ik om het te melden. Zodat het dossier afgeloten kan worden.

Voor meer informatie of voor het doen van aangiften kunt U contact opnemen met
Marjolein van Gils, afdeling publiekszaken, sectie bevolking (0411) 62 72 34.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *