GEMOTIVEERDE VERENIGINGEN GEZOCHT!

Vanaf 2010 wordt in Biezenmortel, Helvoirt en Esch om de week een inzamelpunt voor groenafval ingericht. Dit betekent dat u uw groenafval zoals bladeren, grasmaaisel en klein tuinafval op een vast moment hier kunt aanbieden. Uit de afvalproeven en de daarop volgende bewonersenquête, in 2008 uitgevoerd in Helvoirt en Biezenmortel, is gebleken dat u een dergelijk inzamelpunt voor groenafval als positief heeft gewaardeerd.

Nu zijn een aantal verenigingen actief met het inzamelen van oud papier op de milieustraten. Omdat in 2010 uw papier en karton overdag door een afvalinzamelaar wordt opgehaald, kunnen de verenigingen niet meer worden ingezet bij de papierinzameling. Vanaf 2010 bemannen zij de inzamelpunten voor groenafval. Wij willen alle verenigingen binnen de gemeente de mogelijkheid geven om de verenigingskas aan te vullen door tegen een vaste uurvergoeding werkzaamheden voor de gemeente uit te voeren op deze inzamelpunten.

Heeft uw vereniging mogelijk interesse of heeft u nog vragen over de invulling van de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met Pascal Peters, beleidsmedewerker milieu van de gemeente Haaren, via (0411) 62 72 67 of via p.peters@haaren.nl. U kunt uw interesse doorgeven tot 1 mei 2009.


LET OP !!! Bromfietscertificaat omruilen voor 01 oktober 2009

Heeft u een bromfietscertificaat? Tot 1 oktober 2009 kunt u dit bromfietscertificaat omwisselen voor een bromfietsrijbewijs (kleine roze kaartje).

Als u het bromfietscertificaat niet voor 1 oktober heeft omgeruild, moet u opnieuw theorie-examen doen bij het CBR. Per 1 januari 2010 wordt naar verwachting het praktijkexamen voor bromfiets ingevoerd.

U kunt het omruilen op het Gemeentehuis bij afdeling Bevolking tijdens openingstijden. Ook kunt u een afspraak maken voor maandag, dinsdag en woensdag tussen 13.30 uur en 16.00 uur.
De kosten van het nieuwe rijbewijs zijn € 31,85 en u heeft natuurlijk een juiste pasfoto nodig.


ONGEDIERTEBESTRIJDING LANGS RAAMSE LOOP HELVOIRT

In verband met ongediertebestrijding van ratten langs de Raamse Loop in Helvoirt (ter hoogte van de hondenuitlaatplaats) vragen wij u, om uw hond kort aangelijnd te houden. Voorkom ook, dat uw hond uit de Raamse Loop drinkt, dit in verband met ziektes die ratten kunnen verspreiden.
De bestrijding zal enkele weken duren.


WEGWERKZAAMHEDEN

DORP LOCATIE SOORT WERK WANNEER GEVOLG

Helvoirt

 

Haaren 
Nieuwkuijkseweg
Helvoirtsestraat
Udenhoutseweg
Molenstraat
Helvoirtseweg
Oisterwijkseweg
 
Fietspadenplan – reconstructie 
Vanaf 27 april 2009 of zoveel eerder als mogelijk* 
Afsluiting van de betreffende trajecten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer en omleiding van fietsverkeer via het reeds gereconstrueerde fietspad langs de betreffende weg

* Gemeente en aannemer hebben besloten dat, wanneer ze een weggedeelte aanpakken, heel de weg wordt afgesloten voor alle verkeer. Dit is veiliger en het werk kan sneller uitgevoerd worden. Dit betekent echter wel dat voor zo’n weggedeelte alle belemmeringen (bijvoorbeeld overeenstemming over gesloten verharding boven kabels en leidingen) die er nu nog zijn opgelost moeten zijn. Want het is de bedoeling dat de weg maar één keer wordt afgesloten. De eerdere aanpak met de rijdende afzetting maakte wel een flexibele uitvoering mogelijk, maar is niet veilig genoeg gebleken.

De genoemde tijden zijn onder voorbehoud en zijn onder meer afhankelijk van het weer en van de vordering van het werk. De planning wordt (indien noodzakelijk) aangepast. In geval van slecht weer kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Tijdens de werkzaamheden worden inritten naar percelen opengehouden. Na aanleg van de betonverharding worden de aanwezige inritten weer goed aangesloten, bijvoorbeeld door herstraten.

De aannemer doet er alles aan om de veiligheid zo veel mogelijk te garanderen, maar houdt u zich ook aan de tijdelijke verkeerregels.

Contact over de uitvoering verloopt in principe via de aannemer (06 – 19 40 39 31). Contactinformatie en bijvoorbeeld de laatste planning met betrekking tot de uitvoering is ook terug te vinden op de website van aannemer Roos: www.roosgroep.nl

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de afdeling Ruimtelijk Beheer,
tel. (0411) 62 72 82.


WAT IS ER ALLEMAAL TE DOEN DE KOMENDE TIJD?

Bijeenkomsten die voor u -als inwoner van de gemeente- interessant of van belang zijn

• 2 april: vergadering raadscommissie
aanvang 19.30 uur in de Raadzaal
• 16 april: vergadering Gemeenteraad
aanvang 19.30 uur in de Raadzaal
• tot 4 juni: kleine tentoonstelling over landen van de Europese Unie
in de hal van het gemeentehuis

U BENT VAN HARTE WELKOM!


REISDOCUMENTEN: TOT 1 APRIL EEN WINTERTARIEF
Wist u dat de gemeente Haaren een zomer- en wintertarief heeft voor paspoorten en identiteitskaarten?
Prijs paspoort vóór 1 april of na 30 september is € 39,60 (wintertarief).
Prijs paspoort van 1 april tot en met 30 september is € 49,60 (zomertarief).
Prijs voor identiteitskaarten, wintertarief: € 31,70 en zomertarief: € 41,70


INVENTARISATIE WAARDEVOLLE BOMEN IN GEMEENTE HAAREN

Graag horen wij van u voor 25 april welke bomen volgens u op een lijst van waardevolle bomen thuishoren. Zie hiervoor www.haaren.nl > Wonen en omgeving > ruimtelijke projecten > Waardevolle bomen.

Hoe geeft u een waardevolle boom door?
Op die plaats van de website staat ook het formulier ‘waardevolle bomen, inventarisatie’ U kunt dit formulier meteen invullen en digitaal versturen.
U mag het formulier ook afhalen bij de balie van het gemeentehuis, of bel naar (0411) 62 72 82 en wij sturen u een formulier toe

Vragen? Neem contact op met Ad van de Ven, afdeling Ruimtelijk Beheer,
e-mail:
a.van.de.ven@haaren.nl


                         EUROPESE VERKIEZINGEN

Op 4 juni van dit jaar kiezen we het Europese Parlement.

Met een kleine tentoonstelling in de hal van het gemeentehuis, willen we u meer informatie geven.
We hebben brochures over de verkiezingen en over de Europese Unie.
Daarnaast hebben we elke paar weken folders, brochures en andere informatie over enkele EU-landen.

Nu zijn aan de beurt: Italië en Roemenië.


We hopen hiermee Europa en de Europese verkiezingen een beetje dichter bij u te brengen.

KOM GERUST EEN KIJKJE NEMEN.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *