Woon- en zorginstelling ’t Heem heeft dringend financiers nodig. Dit zei Ton van de Ven, VVD-fractievoorzitter donderdag jl. tijdens de raadscommissie in Haaren. Van de Ven zei zich grote zorgen te maken over de financiële positie van ’t Heem dat in Haaren en Helvoirt zorgcentra bouwt. Volgens van de Ven zoekt ’t Heem vooral investeerders “die bereid zijn om forse verliezen te nemen”. Directeur Cees Oprins zou zijn opmerkingen gedaan hebben tijdens een informatieavond van zorgcentrum de Leyenhof onlangs in Helvoirt. Hij spreekt dat tegen. Oprins zegt in een reactie met enkele wooncorporaties in gesprek te zijn “die ’t Heem financieel kunnen versterken”.

In de raadscommissie vroeg Van de Ven aan wethouder Eric van den Dungen wat te doen met de reserves die de gemeente destijds heeft ingebracht bij de toenmalige woonstichting Lambertus-de Kreite, die later is opgegaan in ’t Heem. Van de Ven vreest dat Haaren dat geld niet meer terug ziet als ’t Heem “over de kop gaat”. Van den Dungen vond de vraag buiten de orde van de commissie. “Bovendien vind ik dat we hiermee uiterst voorzichtig moeten omgaan. Je praat immers over een onderneming.”

Eind februari haakte ’t Heem af als ontwikkelaar van het centrumplan in Haaren. Daardoor is de bouw van een zorgcentrum, twee basisscholen, een gemeenschapshuis en sporthal onzeker geworden. Enige tijd terug heeft ’t Heem met een delegatie van de gemeenteraad gesproken over het centrumplan Haaren. In februari werd bekend dat ’t Heem zich terugtrekt van de ontwikkeling van dit plan. ’t Heem wil nog wel een zorgcentrum en seniorenwoningen realiseren.

door Peter Corvers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *