KAMP VUGHT GENOMINEERD

Met uw stem maken wij kans op € 100.000 en de titel ‘Museum van het Jaar 2016’. Bedrijven in de regio verleenden belangeloos medewerking aan de campagne van het museum. Zo stelde Van der Valk Hotel ’s-Hertogenbosch-Vught gratis de reclamemast ter beschikking voor een stemoproep. Rapper Typhoon bezocht eerder al het museum en twitterde op de dag van het Oekraïne-referendum: “Als er dan toch gestemd wordt vandaag…stem dan aub ook op het indrukwekkende kamp Vught voor de Museumprijs.” En afgelopen dinsdag bracht de voltallige selectie en staf van FC Den Bosch tijdens een bezoek aan het museum hun stem uit.
Stemmen
U kunt t/m 26 april stemmen. Op dinsdag 3 mei wordt de winnaar bekend gemaakt. Een vakjury selecteerde de drie genomineerde musea. Militair historicus en onderzoeker Christ Klep werd dit jaar toegevoegd als expert jurylid. Volgens de vakjury “is Nationaal Monument Kamp Vught er op uitstekende wijze in geslaagd de dramatiek van dit voormalige SS-concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog om te zetten in een reële beleving. De verhaallijnen zijn bijzonder goed en overtuigend doorgetrokken naar het heden. Voorbeeld stellend is het museum in de wijze waarop het leven in een SS-concentratiekamp wordt verbeeld: informatief voor verschillende bezoekerscategorieën, sober, doeltreffend en beklemmend.”
De prijs van € 100.000 besteden wij aan de ontwikkeling van een nieuwe, vaste expositie over kamp Vught.
Op 30 maart werden in Koffietijd (RTL4) de drie genomineerden nader belicht; Loretta Schrijver bezocht ook ons herinneringscentrum (2,5 min.), filmpje hieronder.
Volg onze Facebook-pagina NM Kamp Vught om meer nieuws over de nominatie te volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *