De Klender

 1. Schoolschaatsen

  18 december 2017 om 08:30 - 23:00
 2. Schoolschaatsen

  19 december 2017 om 08:30 - 23:00
 3. Film: Aangrijpende film: Knielen op een bed violen

  19 december 2017 om 14:00
 4. Wmo-adviesraad

  19 december 2017 om 19:30
 5. Kerstconcert Helvoirts Kamerkoor in Lambertuskerk, Vught

  19 december 2017 om 20:00

Familie berichten

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

...

Uw stem kán gehoord worden op 4 oktober.

Aan de slag ermee, want van uitstel komt afstel.

Beste stemmer,
Wij hopen dat u op woensdag 4 oktober gaat stemmen. Stemmen over de toekomst van uw dorp. Uw stem is belangrijk en bepalend voor de toekomst van uw dorp.

Al weer drie jaar geleden wilde het College zo snel mogelijk ambtelijk fuseren met Boxtel en St.Michielsgestel……. Haaren kon niet alleen verder, was de algemene opinie. Na protest is dit proces stopgezet. Drie jaar lang heeft het College er vervolgens alles aangedaan om niet op te splitsen. En nu pleit men in alle berichtgeving vóór zelfstandigheid. Maar dat is ongetwijfeld een tussenstation !!!
Alle afspraken met Boxtel en St. Michielsgestel zijn namelijk overeind gebleven en sommigen zelfs uitgebreid. Met Oisterwijk en Vught zijn geen besprekingen gevoerd; laat staan samenwerkingsverbanden aangegaan.

Een keuze voor zelfstandigheid of “geen voorkeur”, zal het College aangrijpen om de oude weg met Boxtel weer in te slaan. En als St.Michielsgestel na het pensioen van burgemeester Pommer alsnog naar  ‘s-Hertogenbosch gaat, is de gang van Haaren en Boxtel naar Meierijstad heel logisch?! Kunt u straks uw paspoort of rijbewijs in Veghel ophalen.

“Die lastige mensen van de belangengroep moet je niet geloven, die weten niet van ophouden”, zal het College zeggen. Inderdaad, die mensen van de belangengroep weten niet van ophouden, maar wel van volhouden. Dat je zo’n lange adem nodig hebt, was niet voorzien; dat er zoveel rondjes op een rotonde te rijden zijn, ook niet. We gaan gewoon door, gesterkt door mailtjes, telefoontjes van inwoners die ons aanspreken en hopen dat we doorzetten. Dat onze kritische houding niet in dank wordt afgenomen, hebben jullie wel meegekregen via columns en andere stukjes van de lokale bestuurders en politici.

Het is inmiddels 2017, maar de keuze is eigenlijk hetzelfde zoals die was in oktober 2014: “Wilt u als gehele gemeente naar Boxtel gaan óf wilt u naar de buurgemeente gaan waar u van nature op georiënteerd bent.” Wij willen dat laatste en we hebben er zin in om aan de slag te gaan. Het is leuk, spannend en uitdagend. Én het is de enige toekomstige en bestuurskrachtige oplossing voor onze vier mooie dorpen.

“Het toekomstperspectief is opsplitsing”. De toekomst die stel je niet uit; daar ga je mee aan de slag! Wij hopen op uw stem, elke stem voor opsplitsing telt.

Met vriendelijke groeten,

Belangengroep Toekomst Haaren
www.toekomstHaaren.nl

 

CC Corvers Column

12 november 2017 CC: CORVERS COLUMN: Tegenzin

...

Rubriek: Huyswerk

19 september 2017 in Voorpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *