[vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_column_text]

Op 13 november is er gestart met het maaien van sloten in de gemeente Haaren door onze nieuwe aannemer voor het maaien :Jos Bouw bv uit Beek en Donk. De onderhoudsplichtigen en onderhoudsverplichtingen zijn vastgelegd in de “Verordening waterhuishouding Noord-Brabant”. Hierin is vastgelegd: ”De onderhoudsplicht berust bij de eigenaar of gebruiker van gronden grenzend aan oppervlaktewater. In 1996 is een uniform beleid inzake slotenbeheer vastgesteld. Het uitgangspunt hierbij is dat de gemeente Haaren de sloot maait en het vrijkomende slootmaaisel bij de aangelande deponeert. Nadien zijn mutaties (binnen het vastgestelde beleid) gemaakt met diverse aangelanden uit voor de uitvoering van het slotenonderhoud. Tot 8 september jl. is er de gelegenheid geweest om nadere afspraken te maken. Deze zijn verwerkt op tekeningen wat de basis is voor de aannemer om het slootonderhoud uit te voeren. Als er met de vorige aannemer rechtstreeks afwijkende afspraken zijn gemaakt, zijn deze niet overgenomen op de huidige werktekeningen.

Mochten er onduidelijkheden of vragen zijn dan kunt u altijd contact opnemen met de gemeente. Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer (0411) 62 72 82. Om tijdens de werkzaamheden schade aan drainage- en regenwater afvoeren te voorkomen, moeten de eigenaren hiervan deze in het werk duidelijk aangeven.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *