De Klender

 1. Informatiebijeenkomst Kruispunt N65

  22 januari 2018 om 19:00
 2. Lezing op dinsdag 23 januari over Antoon Coolen door Cees Slegers

  23 januari 2018 om 20:00
 3. DigiD wat moet ik ermee ?

  24 januari 2018 om 14:00 - 16:00
 4. “Een verslaving kan iedereen overkomen”

  24 januari 2018 om 19:00 - 22:00
 5. Film – Bram Fischer

  24 januari 2018 om 20:00 - 23:00

Familie berichten

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

...

SCHIJNDEL – HELVOIRT

Helvoirt heeft geen kind aan Schijndel/DE WIT en wint simpel: 0-5

Helvoirt beleefde een eenvoudige middag op Sportpark Zuidereind in Schijndel. Met 0-5 was het spelbeeld ook duidelijk in beeld gebracht. Hoofdrol was er voor de oud Schijndelnaren Rico de Laat en Collin van den Bergh die bij alle 5 de doelpunten betrokken waren.
Er heerst een feeststemming in Schijndel want het is pasen en het was dus weer Paaspop, maar bij de plaatselijke RKSV is de feeststemming toch enigszins ver te zoeken. Voor de RKSV Schijndel is degradatie naar de 3e klasse bijna zo goed als een feit, een klasse waar het in 1968 (!) voor het laatst uitkwam. Misschien is dan wel de derby tegen Avanti’31 weer terug, maar toch staat de sfeer in het zuiden van Schijndel in behoorlijk contrast met het noorden waar de afgelopen dagen dus Paaspop was. Dit duel met de (zo goed als zeker) aanstaande degradant moest voor Helvoirt dus ook ‘gewoon’ 3 punten opleveren. Helvoirt begon in Schijndel ook behoorlijk sterk. Na 50 seconden kopte Nick een voorzet van Rico net over en een minuut later troefde Menno op snelheid z’n man af en diens voorzet kwam in de kluts voor de voeten van Rico die de lat trof. In de 8e minuut werd Menno op doelman Dennis Schoenmaker gestuurd maar door slordigheid aan de bal werd die kans ook verprutst en in de 11e minuut schoot Rico op de vuisten van Schoenmaker. Na die sterke fase kwam er even een fase waarin Schijndel een paar keer dreigde maar er kwam geen schot op doel, laat staan dat Remco iets hoefde te doen. Helvoirt bleef, ondanks een aantal slordigheden, het overwicht houden maar zag dat pas in de 32e minuut beloond worden met een doelpunt. Rico ging door op de achterlijn en Menno wist de teruggelegde bal achter Schoenmaker te schuiven. Vlak voor rust verdubbelde Nick de voorsprong nadat hij attent reageerde toen Schoenmaker het schot van Menno na een hoekschop losliet. Maar buitenspel zette een streep door dit doelpunt. Zo bleef het 0-1 bij rust.

Ook na rust het zelfde spelbeeld. Schijndel kon eigenlijk niets anders dan ballen wegtrappen en Helvoirt kon veelvuldig aanvallen. Nadat Luke een vrije trap net over schoot was het na 56 minuten de 0-2 een feit. Nick stuurde Collin weg (in de volgens de grensrechter buitenspel positie) en de voorzet van Collin werd door Rico vervolgens met het hoofd verzilverd. Pas na 61 minuten kreeg Schijndel een mogelijkheid. Bas Wagenaars kwam er door en schoot net naast. Het was de enige keer dat Schijndel voor het Helvoirtse doel te vinden was deze middag want daarna was het Helvoirt dat weer op jacht ging naar de 0-3. Na 70 minuten speelde Schoenmaker de bal zomaar in de voeten van Rico. De doelman herstelde z’n fout zelf door goed in te grijpen. Maar een minuut later was het dan toch 0-3. Nick kreeg vanaf de achterlijn de bal voor waarbij Collin bij de 2e paal kon inglijden en zo had ook hij, net als Rico, z’n doelpunt tegen Schijndel te pakken. 5 minuten na de 0-3 schatte Rico de uittrap van Remco beter in dan de Schijndelse defensie en nadat hij ook Schoenmaker te snel af was, was de 0-4 ook een feit. De koek was voor Rico nog niet op want in de 91e minuut controleerde hij een voorzet van invaller Niels knap en rondde vervolgens af met een laag droog schot en bepaalde daarmee de eindstand op 0-5.
Nu was het vandaag wel een makkelijke wedstrijd, volgende week zal dan wel behoorlijk anders zijn. Dan spelen we thuis tegen koploper EVVC. Ja, u leest het goed, koploper EVVC. Zij zijn sinds vandaag de nieuwe koploper na een 4-0 zege op Oirschot Vooruit. De Vinkelnaren zijn in de winning mood, dus we zullen zien. Bovendien, het verschil tussen de nummer 1 en 6 in de 2e klasse F is op dit moment 2 (!) punten. De titelstrijd in deze klasse is zonder enige twijfel de spannende op dit moment in Brabant (en misschien wel van heel Nederland). Tot volgende week.

CC Corvers Column

29 december 2017 Corver Column: Vaart

...

Rubriek: Huyswerk

18 april 2017 in Voorpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *