Veerkracht Rhode wordt Helvoirt nog bijna fataal: 3-2

Het was genieten in de 1e helft, het was nagels bijten in de 2e helft. Helvoirt ging tegen Rhode rusten met een 3-0 voorspring en mocht Rhode nog blij zijn dat het slechts 3-0 was.
Na rust kantelde de wedstrijd 180 graden en zorgde de invallers van Rhode er weer voor dat het weer spannend werd door de stand naar 3-2 te brengen en mocht Helvoirt z’n uitblinkende doelman (die bij 2-0 ook een strafschop stopte) danken dat het bij 3-2 bleef. Hoewel een gelijkspel over het algemeen dus wel een terechte uitslag zou zijn geweest.
Carnaval weer achter de rug, vanaf nu de focus weer richting de laatste 11 duels in deze 2e klasse F waar het nog alle kanten op kan. Vandaag komt Rhode op bezoek en Helvoirt begon goed aan het duel en kreeg al na 2 minuten de eerste grote kans toen Rico, na de misser van Menno, op doelman Paul van Heesch gleed en Menno schoot de rebound via een Rhode been net naast. Uit die corner kwam de bal in een scrimmage voor de voeten van Corné die van dichtbij kon inschieten. In de 5e minuut had van Heesch moeite met het schot van Collin en kwam Rico net te laat voor de nastoot. Diezelfde Collin werd niet veel later door Max vrij voor van Heesch gezet die opnieuw redde. Na een kwartier kreeg Rhode via Koen van der Zande (kopbal) en Daan van Dinten (van dichtbij over) mogelijkheden op de 1-1. Na 18 minuten veroverde Collin na een corner bij de zijlijn de bal en bediende vervolgens Rico op maat die vrijstaand de 2-0 kon intikken. Het was dus genieten als je Helvoirt supporter was want Helvoirt won in deze fase de meeste, zo niet alle, duels. Toch kreeg Rhode na 27 minuten een strafschop toen Corné Koen van der Zanden neerlegde in de 16. Maar Remco wist de, toch goed ingeschoten, strafschop van Daan van Dinten te keren. Daarna redde Remco ook op de kopbal van van der Zanden. Het was bij dus een beetje minder dat in het eerste gedeelde van de 1e helft aan Helvoirt kant. Toch werd het in de 45e minuut nog 3-0. Rico profiteerde van een misser op het middenveld en zette met een mooie steekpass Menno vrij en die de bal langs van Heesch schoof waarmee de ruststand op 3-0 werd bepaald.
Of het met de windrichting te maken had weten we niet. Aangezien Helvoirt de 1e helft wind mee had en Rhode in de 2e helft, ging Rhode goed van start in de 2e helft en dat resulteerde na 3 minuten spelen in die 2e helft tot de 3-1. Het was Teun Latijnhouwers, in de rust bij Rhode in de ploeg gekomen, die wel heel makkelijk mocht wegdraaien van 3 man en prikte raak in de korte hoek. Daarna was Simon van de Wetering dichtbij de 3-2 toen zijn kopbal door Remco over werd getikt. Aan de andere kant stuitte Corné op van Heesch en kwam Nick net te kort op de voorzet van Floris. Ook speelde het veld, dat door de vele regenval behoorlijk glad was geworden, een rol. Toch leek Rhode daar beter mee om te gaan, want juist bij Helvoirt waren er veel glijpartijen. Daardoor maakte Helvoirt ook veel slordige en onnodige fouten. En Rhode kreeg meer kansen op 3-2. Van der Zanden kopte een vrije trap net over, Geert Oerlemans schoot voorlangs en van der Zanden stuitte van dichtbij op Remco. Halverwege de 2e helft legde Corné een vrije trap van Max tot bij Menno die fraai de 4-1 wist te scoren maar de scheidsrechter had gevaarlijk spel geconstateerd waardoor het 3-1 bleef en wat in de lucht hing gebeurde toch. In de 69e minuut scoorde Roel Smeets, de 2e invaller bij Rhode, uit een prachtige vrije trap, die ook nog de onderkant van de lat toucheerde, de 3-2. Ook misschien omdat Remco door een stapje even buiten positie was. Daarna was het wachten op 3-3. Bij Helvoirt was het vallen en opstaan, en veel kunst en vliegwerk nodig om dat te voorkomen. Remco redde met moeite op een schot van van de Wetering, een kopbal van Bas van Kuringen werd van de lijn gehaald, maar de mooiste redding kwam in minuut 80 toen Remco de pegel van Roel Smeets van 20 meter met een prachtige kattensprong uit de kruising hield. Ook kopte Oerlemans nog in het zijnet. Helvoirt kreeg in deze fase ook mogelijkheden in de counter op 4-2 maar de 4-2 viel niet. Na nog een paar zenuwslopende corners van Rhode kon Helvoirt toch maar net de 3 punten over de streep trekken. Te danken aan het collectief maar vooral aan Remco. Maar Helvoirt heeft dus gezwijnd in de 2e helft.
Volgende week gaan we op bezoek bij Heeswijk. Tegen Heeswijk hebben we nog iets goed te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *