Een jaar geleden zijn we begonnen om geld in te zamelen voor de restauratie van de toren van de
St. Nicolaaskerk. De totale kosten bedragen zo’n € 300.000, waarvan we al bijna € 220.000 bijeen hebben! Veel Helvoirtenaren hebben bijgedragen. Maar kom de kerktoren ook eens van binnen bewonderen. In het najaar kan – op afspraak – de toren weer van binnen beklommen worden.
Deze week is ook bekend geworden dat het Prins Bernard Cultuurfonds € 18.000 bijdraagt aan het restauratiefonds. Onlangs heeft de Boekenmarkt weer de opbrengst van de verkopen ten bate van de restauratie laten komen. Ook zijn er diverse rondleidingen in de kerk(toren) geweest waarvan de bijdragen ten goede komen aan het restauratiefonds.
Ook dit najaar is het weer mogelijk om in een rondleiding zowel het kerkinterieur als de kerktoren te bezichtigen. Voor rondleidingen over het kerkinterieur (t/m 10 personen) bedragen de kosten € 35,-. Bij meer dan 10 deelnemers komt daar € 3,50 p.p. bij.
Wil je de kerktoren van binnen bekijken. Een mooi uitje met collega’s, vrienden of familie. De kosten bedragen € 50 (t/m 10 personen). Geniet van het spectaculaire uitzicht!
Heeft u belangstelling voor een rondleiding of toren-toer? Neem dan contact op met Jan Verstijnen, Helvoirtsestraat 20A, 5268 BB Helvoirt, janwmverstijnen@gmail.com
Deze initiatieven, groot en klein, hebben samen al een bedrag van € 220.000 bijeen gebracht. Ook u kunt bijdragen. Denk bijvoorbeeld aan de fiscaal gunstige lijfrente-regeling. Meer informatie daarover kan Karel Assmann geven: kjmassmann@home.nl.
Wij rekenen op uw steun. Voor meer informatie: www.restauratienicolaaskerk.nl.
Stichting restauratie Nicolaaskerk Helvoirt / NL64 RABO 012 11 90 412 / Info: Harry van Hal, voorzitter, harryvanhal@hotmail.com / tel. 06 45168681.

Foto: Rens Bressers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *