Door: Peter Corvers. Foto’s AZG

Het landgoed Haarendael krijgt de bestemming Onderwijs. De gemeenteraad in Haaren ging donderdag akkoord om in toekomst een onderwijscampus op het voormalige seminarie te vestigen.
De realisering van een onderwijscampus gaat nog ongeveer vijf jaar duren. Tot die tijd is het de bedoeling dat op Haarendael asielzoekers worden opgevangen. Zodra de gemeente eigenaar is van het complex wil zij dat doorverkopen aan een Tilburgse projectontwikkelaar die er asielzoekers wil huisvesten. Die mogelijkheid, waartoe de raad al eerder besloot, is er nog altijd maar is onzeker omdat er nog geen duidelijkheid is over wie eigenaar wordt van Haarendael. Daarover loopt nog een rechtszaak tussen gemeente en zorginstelling Cello.
Volgens de gemeente heeft zij het eigendom van het complex hetgeen wordt bestreden door Cello dat enige tijd geleden terugkwam op haar aanvankelijke voornemen om Haarendael te verkopen aan de gemeente. Cello wil het pand behouden en dat verhuren voor de opvang van asielzoekers. De zorginstelling wijst erop dat behoud van Haarendael haar enkele tonnen per jaar scheelt vanwege de vergoedingen die het COA (Centraal Opvangorgaan Asielzoekers) verstrekt. Cello wil samenwerken met ondernemer Wim Vugts.
De provincie heeft overigens bezwaren tegen de bestemming onderwijs op Haarendael waartoe de raad donderdag besloot. Zij vindt dat vestiging van zo’n campus niet thuishoort in het landelijk gebied maar binnen de stedelijke regio. Nog niet duidelijk is of de provincie het bestemmingsplan voor Haarendael gaat aanvechten.

DSCF5471

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Gerard , 27 mei 2016 @ 22:45

    En de soap duurt voort, heeft de gemeente een enorme plaat voor de kop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *