In het kader van Open Monumentendag 2016 is er naast de ingang van onze kerk een plaquette geplaatst. Deze is met name bestemd voor passanten die even rust houden op of in de nabijheid van het kerkplein. De informatie die daar gegeven wordt is summier maar geeft wel duidelijk aan dat de Nicolaaskerk er niet zomaar een is maar een van een bijzonder statuur. Uit veiligheidsoverwegingen is het niet mogelijk om de kerk permanent open te houden. Dat is eigenlijk jammer want met name het interieur is meer dan uniek. Met een nieuwe techniek kunnen we hier iets aan doen.
Op het informatiebord staat ook een zogeheten QR code. Met deze code kan de passant m.b.v. zijn smartphone een kijkje nemen in de kerk.nicolaaskerk-1
Hoe werkt dat?
Als u een smartphone met camera heeft dan moet u eerst een QR-codelezer downloaden. Voor een iPhone gaat u naar ‘QR Reader for iPone’ in de App Store – iTunes – Apple.
Voor een Androidtoestel gaat u naar ‘QR Reader for Android – Android-apps op Google Play.
U downloadt de app. En probeert deze uit op onderstaande QR code.

nicolaaskerk-2

Door uw smartphone te bewegen ziet u andere plekken in de kerk. Als u op een link in een zwart bolletje tikt dan zoomt het beeld daarheen. En weer kunt u het interieur zien vanuit allerlei hoeken.
Als u geen smartphone heeft KLIK DAN HIER
Maar het mooist blijft natuurlijk de kerk binnenstappen, rondkijken en u verbazen over een kerkinterieur in Brabant dat niet onderdoet voor een in Italië.
Dat kan tijdens Open Monumentendag 2016 op zaterdag 10 en zondag 11 september tussen 13:00 en 16:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *