logo_smaakvol_haaren 

 

HAAREN BRUIST VAN ACTIVITEITEN OP 12 SEPTEMBER

 

Op 12 september coördineert de gemeente ‘Smaakvol Haaren’: een themadag waarbij in ieder dorp een hoofdactiviteit wordt georganiseerd en een route door de gemeente de activiteiten met elkaar verbindt. Ook de route zelf biedt bezienswaardigheden en lekkernijen. Het geheel is een mix van culinaire, culturele en bewegingsactiviteiten.

 

Activiteiten in alle dorpen

In alle vier de dorpen kunt u op 12 september deelnemen aan uiteenlopende activiteiten. Zo is er op het terrein van Prisma in Biezenmortel voor de kinderen de keuterboerderij en de belevingstuin. Ook kunt u de expositie “Groeten uit Assisië” bezichtigen.
Bij de Guldenberg in Helvoirt vindt de workshop ‘Beleving Smaaksensatie’ plaats. Tevens kunt u genieten van licht klassieke muziek door jonge musici.
In Esch kunnen kinderen deelnemen aan diverse activiteiten waaronder schatzoeken en een kinderproeverij.
De met beuken omzoomde straten Zwartrijt, Tempeliersdal, De Biezen en de wethouder Bressersstraat in Haaren zijn een bezoek meer dan waard op 12 september: u vindt er driedimensionale kunst in het kader van Haaren in Beeld en Geluid.

 

Het volledige programma staat op www.haaren.nl en ontvangt u thuis in september.

We zien u graag op 12 september!

 

 

Wat doet de gemeente voor werkzoekenden?

 

De financiële crisis laat ook in Haaren zijn sporen na. De werkloosheid is gestegen. Het is moeilijker geworden om een nieuwe baan te vinden. Het UWV Werkbedrijf Entreon in ’s-Hertogenbosch en de gemeente kunnen helpen om jouw kansen op werk te vergroten.

 

De overheid wil er van alles aan doen om te zorgen dat jongeren, ook in tijden van hoge werkloosheid, goede kansen op de arbeidsmarkt hebben en behouden. Ze stelt extra geld beschikbaar om te voorkomen dat jongeren tot 27 jaar werkloos worden of blijven. Namens de regio Noordoost Brabant heeft de gemeente ’s-Hertogenbosch een plan gemaakt om de jeugdwerkloosheid zo laag mogelijk te houden. Het plan met de titel ‘Zonder jeugd geen Brabant’ pleit dat de jeugd hard nodig is op de arbeidsmarkt, nu en in de toekomst. De inhoud van het plan bestaat uit allerlei acties van verschillende organisaties zoals andere gemeenten, UWV-werkbedrijven en scholen. Veel van de acties hebben tot doel om jongeren:

langer op school te houden. Omdat er minder banen beschikbaar zijn is het voor jongeren nu aantrekkelijker om op school te blijven;

de mogelijkheid te geven om hun opleiding af te maken als ze daarvoor een werkleerbaan nodig hebben;

de kans te geven een startkwalificatie te halen. Steeds vaker wordt een startkwalificatie gevraagd op de arbeidsmarkt en dat is dus belangrijk om werk te krijgen en te houden;

aan een baan te helpen.

In deze acties spelen leren, werken of combinaties van leren en werken een grote rol. Ook jongeren uit Haaren kunnen van deze acties gebruik maken.

 

Boxtel, Haaren en Vught: extra acties

Naast de acties uit het regioplan hebben de gemeenten Boxtel, Haaren en Vught extra acties ontwikkeld. Zo is er de “omgekeerde leerweg” van het Koning Willem I College waardoor jongeren hun BBL-opleiding kunnen omzetten in een BOL-opleiding. Bij de omgedraaide BOL-opleiding is de leerling meer met de praktijk bezig dan in de gewone BOL-opleiding. En de jongere krijgt ook een stagevergoeding. Verder is er de Vangnetregeling. Hierin hebben Boxtel, Haaren en Vught met de WSD afgesproken dat de WSD tijdelijk de rol van werkleerbedrijf kan overnemen als een jongere zijn BBL-werkleer-baan verliest en als hij geen andere werkleerbaan kan vinden met behulp van het UWV-Werkbedrijf.

 

Oproep

Jonger dan 27 en geen werk gevonden? Meld je dan bij het Jongerenloket van het UWV-Werkbedrijf Entreon. Een medewerker van het Jongerenloket kan je voor een bepaalde actie aanmelden als dat in jouw geval bijdraagt om een plek te vinden op de arbeidsmarkt. Het is belangrijk dat je jezelf hiervoor zo vroeg mogelijk aanmeldt, dán kun je namelijk aan één van de acties deelnemen en voorkom je dat je een beroep moet doen op de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan een werkleeraanbod met eventueel een (aanvullende) uitkering in het kader van de Wet investeren in jongeren, de WIJ.

 

Werkleeraanbod

Kan het UWV-Werkbedrijf je niet helpen? Dan wordt je aangemeld bij de gemeente voor een werkleeraanbod van de Wet WIJ. Dat kan in de vorm van een baan zijn, of een opleiding. Het kan ook een combinatie zijn van werk en opleiding. Als je een baan krijgt, dan krijg je natuurlijk ook een salaris. Het kan voorkomen dat je met dat werk inkomsten hebt onder een bepaald bedrag. Ook als de gemeente eerst een opleiding aanbiedt heb je meestal te weinig inkomsten. Dan keert de gemeente, naast het werkleeraanbod, ook een uitkering van de wet WIJ toe. Accepteer je het werkleeraanbod van de gemeente niet, dan heb je ook geen recht op een uitkering. 16 of 17 jaar? Dan gelden aanvullende voorwaarden om een werkleeraanbod te kunnen krijgen. Je moet dan al een startkwalificatie hebben gehaald of daarvan vrijgesteld zijn. Je kunt als 16- of  17- jarige nooit een (aanvullende) uitkering krijgen op een werkleeraanbod.

Om een werkleeraanbod te krijgen moet je je eerst laten inschrijven als werkzoekende bij het UWV Werkbedrijf  Entreon in ’s-Hertogenbosch. Wanneer er op korte termijn geen geschikte banen zijn, dan worden de gegevens doorgestuurd naar de gemeente, waar je woont. Een van de casemanagers van de Sociale Zaken Boxtel – Haaren nodigt je dan uit voor een gesprek over wat je wil en kan. Het werkleeraanbod wordt daarop afgestemd. Natuurlijk is het ook belangrijk dat het werkleeraanbod de kansen op werk zal verbeteren. De gemeente houdt daarom ook rekening met de kansen die er op de arbeidsmarkt te vinden zijn.

 

Belangrijke adressen

 

UWV Werkbedrijf Entreon

Magistratenweg 156-186 (ingang Herautstraat)

5223 MA ’s-Hertogenbosch

073-75 14 400

 

Jongerenloket

Gevestigd binnen het UWV-Werkbedrijf Entreon

Magistratenweg 156-186 (ingang Herautstraat)

5223 MA ’s-Hertogenbosch

073- 75 14 400

 

 

Volgende week leest u over wat de gemeente doet voor werkzoekenden vanaf 27 jaar en ouder.

 

 

OPHAALMOMENT AFVALSTOFFEN

 

Voor alle afvalstoffen die aan huis worden ingezameld, geldt dat u deze uiterlijk om 07.30 uur aan de openbare weg moet neerzetten. Het gaat hier om zowel de grijze als de groene container, het oud papier inclusief karton en de transparante standaard zakken voor het plastic verpakkingsmateriaal.

 

Om te voorkomen dat uw afval niet wordt opgehaald, vragen wij u om uw afval daarom tijdig aan de openbare weg neer te zetten.

 

logo_burendag_2010

 

 

 

BURENDAG 2010

Heeft u een goed idee voor de buurt?

 

Gemeente Haaren en Woonveste ondersteunen buurtactiviteiten, die tijdens de nationale Burendag 25 september worden uitgevoerd.

Heeft u een leuk idee voor Burendag 2010 dat voldoet aan de spelregels, en wilt u hiervoor een financiële bijdrage ontvangen, bel dan met

Mijke Staps, (0411) 62 72 21 of mail m.staps@haaren.nl

 

 

 

 

Heeft U iets verloren of gevonden?? Kijk dan hier 

 

Gevonden voorwerpen in de maanden Juli en Augustus 2010

Damesring

Zwarte Sporttas

 

Verloren voorwerpen in de maanden Juli en Augustus 2010

Kentekenplaat                  Portemonnee

Dameshorloge                 Enveloppe met geld

Bril in koker                     Gouden oorhanger

Mobiele telefoon              Platina oorbel

 

Voor meer informatie of voor het doen van aangiften kunt U contact opnemen met

Marjolein van Gils, afdeling publiekszaken, sectie bevolking (0411) 62 72 34.

 

logo-politie_brabant_noord 

 

 

POLITIELOKET HAAREN GESLOTEN

VAN 20 JULI TOT EN MET 5 SEPTEMBER 2010

 

Waarneming wordt verzorgd door:

 

Bureau Vught:

In de zomerperiode geopend op dinsdag en donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur

(ook voor aangiftes op afspraak)

 

Bureau Boxtel:

In de zomerperiode geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur

(ook voor aangiftes op afspraak)

 

U kunt de politie altijd bereiken via het bekende telefoonnummer 0900-8844

Voor acute nood belt u natuurlijk het alarmnummer 112

 

 

PRIKBORD

 

Bijeenkomsten die voor u -als inwoner van de gemeente- interessant of van belang zijn

 

  • 9 september: commissie- en raadsvergadering

aanvang 19.30 uur in de Raadzaal

  • 12 september: Smaakvol Haaren

Kijk op deze gemeentelijke pagina voor meer informatie hierover

  • 14 september: avond met de Wmo adviesraad

in ’t Gastenbosch in Helvoirt van 19.30 tot 20.30 uur

  • 14 september: inloopavond verbreding van A2 (ontwerp tracébesluit)

Hotel Van der Valk in Vught van 18.30 tot 22.00 uur

  • 16 september: inloopavond verbreding van A2 (ontwerp tracébesluit)

Jacob Roelandslyceum in Boxtel van 18.30 tot 22.00 uur

  • 25 september: Nationale Burendag

Kijk op deze gemeentelijke pagina voor meer informatie hierover

  • 7 oktober: commissie- en raadsvergadering

aanvang 19.30 uur in de Raadzaal

  • 12 oktober: avond met de Wmo adviesraad

in De Es in Esch van 19.30 tot 20.30 uur

  • 16 november: avond met de Wmo adviesraad

in Den Domp in Haaren van 19.30 tot 20.30 uur

  • 14 december: avond met de Wmo adviesraad

in de Vorselaer in Biezenmortel van 19.30 tot 20.30 uur

 

U BENT VAN HARTE WELKOM!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *