[vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”43769″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_column_text]HELVOIRT – 10 december. Het besluit om bij de N65 bij Helvoirt een tunnelbak aan te leggen is geen enkel punt van discussie meer. Maar niet op alle punten is er duidelijkheid. Dat bleek tijdens de zeer druk bezochte informatiebijeenkomst op maandag 10 december in brasserie De Bolle Keizer in Helvoirt.
Met die ongelijkvloerse kruising is de eerder geplande fietstunnel, die veel bezwaren opriep vanuit Helvoirt, van de baan. Die fietsers worden straks via gescheiden fietspaden over de N65 geleid, via een rotonde of een ovonde, een ovaal verkeersplein. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan een lang gekoesterde wens van veel inwoners om het doorgaande verkeer op de N65 te scheiden van fietsers en het lokale verkeer.
Het verkeer vanuit Helvoirt kan bij een rotonde bij Lots/Rijwielcentrale straks kiezen voor een oversteek richting Haaren of linksaf naar een nieuwe toerit richting Tilburg. Richting Den Bosch kiest men na oversteek op de rotonde voor de oprit naar het oosten. Het fietsverkeer wordt gescheiden van de auto’s.
De 80-kilometer limiet en twee maal twee rijstroken op de rijksweg blijven gehandhaafd. De Achterstraat en het Schilderstraatje worden afgesloten. Autoverkeer richting Tilburg kan, behoudens de oprit bij de Torenstraat, straks alleen via Udenhout bij de Kreitenmolenstraat de N65 op. Tijdens de bijeenkomst werd niet duidelijk wat de gevolgen zijn van afsluiting van beide straten voor de verkeersdruk op de Torenstraat. Dit wordt nog onderzocht.
Doorgaand fietsen wordt straks alleen mogelijk aan de zuidkant van de N65. In de toekomst moet dat een snelfietspad worden. Fietsers die vanuit Helvoirt naar Vught willen moeten straks eerst de N65 over bij de Torenstraat en kunnen eventueel terug ter hoogte van de Broekley waar een ecoduct komt of verderop bij de natuurbrug bij het Groene Woud.
Ook richting Tilburg is in de toekomst fietsen alleen mogelijk aan de noordzijde. Vanuit de Achterstraat en Schilderstraatje komt er geen mogelijkheid meer om te fietsen langs de N65 in de gepresenteerde plannen. Voor fietsers komt er een extra fietstunnel bij de Kreitsestraat.
Na afloop konden aanwezigen vragen stellen aan de vertegenwoordigers van gemeente Haaren, Vught en provincie. Vragen waren er onder meer over de inperking van fietspaden en de bereikbaarheid van het bedrijf Peijnenburg in Vught en van grondeigenaren langs de N65 tussen Helvoirt en Vught. De gepresenteerde plannen moeten nog in detail worden uitgewerkt. “De hoofdlijnen zijn in beton gegoten”, sprak wethouder Carine Blom. “Er is nog ruimte voor precieze invulling.”
In januari wordt een voorontwerp-bestemmingsplan opgesteld, medio 2019 gaat de formele inspraakprocedure van start met het ontwerpplan. Het streven is om tussen 2021 en 2023 de plannen uit te voeren.
Tekst: Peter Corvers/Foto’s Rens Bressers[/vc_column_text][vc_single_image image=”43773″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_single_image image=”43772″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_single_image image=”43771″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_single_image image=”43770″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-4″][vc_message message_box_style=”3d”]Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net[/vc_message][vc_column_text]
 
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *