HELVOIRT – Praktisch alle spullen van de in augustus gehouden Leyetocht zijn veilig en droog opgeborgen. De organisatie is de “zadelpijn” van het voor de zesde keer slechte weer, nog maar amper vergeten. Toch kijken de kartrekkers al vooruit naar het volgend jaar, de veertigste editie van het sportieve gebeuren. Het veertig jarig jubileum luisteren ze bij de Leyetocht op met een tot de verbeelding sprekende fietstocht van Parijs naar Helvoirt over ongeveer 500 km binnen een dag. De organisatoren besloten deze week deze rit te gaan houden met aankomst op zondag 25 juni 2017 in Helvoirt en vertrek op zaterdag 24 juni 2017 in Parijs. Eerder maakten zij bekend begin oktober van dit jaar de knoop door te hakken van wel of niet door gaan.
De bekendmaking van de snode plannen, tijdens de laatst gehouden Leyetocht, leverde voldoende avonturiers op die de uitdaging willen aan gaan. Zij krijgen allemaal te horen dat deelname € 475,00 gaat kosten. Daar zit alles in. De reis naar Parijs, het overnachten vooraf aan de tocht, het eten en drinken en mogelijke hulpverlening aan de fiets onderweg. En niet te vergeten de begeleiding met motoren welke het peloton durvers over Franse en Belgische en Nederlandse wegen loodst. Uitgangspunt is met maximaal 21 renners het avontuur tegemoet te gaan. De deelnemers moeten de organisatiekosten en de kosten van de vrijwilligers, voorlopig tien in totaal, samen dragen.
De renners die al voor 1 oktober van dit jaar hun belangstelling voor deze bijzondere fietstocht aan de Leyetocht lieten blijken krijgen de eerst keus om zich definitief aan te melden. Fietsers die ook interesse hebben voor dit avontuur kunnen zich aanmelden bij het secretariaat van de Leyetocht: secretaris@leyetocht.nl . Zij komen op een wachtlijst te staan. Mocht een aanmelder van het eerste uur om wat voor reden zich terugtrekken dan krijgt de reserve kandidaat de mogelijkheid zich definitief aan te melden. Onder de “vroege vogels”, de vroege aanmeldingen, zitten ook renners van het vrouwelijke geslacht.
Nu de kogel door de kerk is om dit avontuur aan te gaan is meteen het idee gelanceerd om mogelijk een goed doel te koppelen aan dit plan met de kilometervreters als lijdend voorwerp. Op korte termijn hoopt de Leyetocht het goede doel bekend te maken. Maar eerst de bekendmaking over Parijs – Helvoirt : It giet oan . De legendarische woorden van Henk Kroes dat de 15de Elfstedentocht destijds in 1997 door zou gaan. De tijd zal het leren of deze tocht ook een legendarisch karakter krijgt voor het begrip Leyetocht.

Bron: Van onze correspondent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *