De gemeenten Sint-Michielsgestel, Haaren, Boxtel en Vught hebben de overeenkomst voor de maatwerkvoorziening Hulp bij het huishouden aangepast. De aanpassingen voldoen aan de uitspraken van de Centrale Raad voor Beroep op 18 mei jl. De aangepaste overeenkomst wordt met drie jaar verlengd. Dit is van positieve invloed op de contracten van thuiszorgmedewerkers.
Inmiddels is Vught gestart met het voeren van keukentafelgesprekken met de cliënten. Het resultaat daarvan moet zijn dat duidelijk is wat zij nodig hebben, welke ondersteuning zij krijgen en hoe dit wordt bepaald. Leiden deze gesprekken tot wijzigingen in de ondersteuning? Deze wordt dan meteen aangepast.
De zorgaanbieders krijgen de ruimte om – waar nodig – extra inzet te plegen. Bijvoorbeeld dat ze een keer een grote schoonmaak kunnen doen of dat er extra wordt gepoetst bij het opstarten van de hulp. Daarnaast wordt van hen gevraagd bij cliënten te signaleren of de situatie is veranderd.
De Huishoudelijke Hulp toelage blijft verder ook in 2017 bestaan. Dit geeft cliënten de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief extra hulp in te kopen.
De aanpassingen betekenen een stijging van de kosten. In totaal is het budget voor hulp bij het huishouden in Vught bijna 1,5 miljoen.

Bron: Gemeente Vught

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *