Hydraulisch red-gereedschap gestolen bij inbraak

Bij een inbraak in de brandweerkazerne van de brandweer post Helvoirt, is in de nacht van vrijdag op zaterdag Hydraulisch redgereedschap gestolen. De inbraak vond rond tien over half twee in de nacht plaats. Bij aankomst van enkele brandweerlieden, die op het inbraakalarm van de kazerne aan de Stationsweg in Helvoirt afkwamen, bleek een loopdeur in een van de roldeuren van de kazerne opengebroken te zijn.
Bij een inspectie van de kazerne en de voertuigen bleek het Hydraulisch red-gereedschap uit een van de voertuigen ontvreemd te zijn. De politie was met diverse voertuigen snel ter plaatse, maar een zoektocht naar de daders bleef zonder resultaat.
Het hydraulisch redgereedschap dat is gestolen, word door de brandweer onder andere gebruikt om slachtoffers bij ongevallen te bevrijden.
De politie heeft ter plaatse een aangifte van de diefstal opgenomen en heeft de zaak in onderzoek.
Zaterdag overdag zal er nog aanvullend onderzoek plaats vinden en zal de politie een buurtonderzoek houden. De politie vraagt eventuele getuige die iets gezien hebben, wat met de inbraak te maken kan hebben zich te melden via 0900-8844.
Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat er word ingebroken in de brandweerkazerne in Helvoirt. Eerder werd er al op 16 april 2014, en 3 januari van dit jaar ingebroken in de kazerne. Beide keren werd het Hydraulisch redgereedschap gestolen.
De brandweer zal zorgen voor vervangend materiaal, zodat men gewoon in actie kan blijven komen bij eventuele incidenten, en de veiligheid van de burgers niet in gevaar komt.

Foto’s Bart Meesters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *