[vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”42228″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_column_text]

ROMANTISCHE MUZIEK BIJ NOTEN OP DE NOEN

HELVOIRT – Zondag 18 november staat de romantiek centraal in het Noten op de Noen concert. Het concert is in de oude kerk en begint om 12.15. Voor u treden op Monique Heidema (cello) en André Telderman (piano) zij zijn twee enthousiaste en vernieuwende musici die al lang samen spelen.
Monique Heidema, maakte onlangs een succesvolle tour door Taiwan, tevens speelde zij in Rusland onder andere in Sint Petersburg in de Hermitage en nu speelt zij in Helvoirt!
De romantiek is een kunststroming uit de 19e eeuw. De 100 jaar waarin de romantische periode in Europa zijn weg heeft gezocht is te beluisteren tijdens dit concert.
In de romantische muziek is veel drama en emotie te horen. Alles draait om wat mensen voelen, fantasie en de natuur. Veelvuldig terugkerende thematiek omvat dan ook onder andere de verheerlijking van de liefde (zowel de ideale als onmogelijke), hang naar het nostalgisch verleden, hernieuwd enthousiasme voor de natuur, de dood en de spontane en subjectieve menselijke emoties als vreugde, verdriet, verwondering, angst, pijn en verlangen. Er worden stukken gespeeld van Beethoven, Chopin, Schumann en Gliere. Zoals u van ons gewend bent is het concert gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/SXZwJfYUiE0″][vc_message message_box_style=”3d”]Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net[/vc_message][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-4″][vc_column_text]
 
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *