De Klender

 1. Lezing op dinsdag 23 januari over Antoon Coolen door Cees Slegers

  23 januari 2018 om 20:00
 2. DigiD wat moet ik ermee ?

  24 januari 2018 om 14:00 - 16:00
 3. “Een verslaving kan iedereen overkomen”

  24 januari 2018 om 19:00 - 22:00
 4. Film – Bram Fischer

  24 januari 2018 om 20:00 - 23:00
 5. Lezing over Kampina en Oisterwijkse Bossen en Vennen

  25 januari 2018 om 20:00 - 22:00

Familie berichten

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

...

NIEUWE FIETSPADEN

Foto: Nieuwe fietspad Vught – Helvoirt N65 bij Oude Rijksweg Helvoirt

Gevaarlijke fietspaden van Vught naar Helvoirt naast N65 verleden tijd

HELVOIRT – De fietspaden van Vught via Helvoirt naar Berkel-Enschot en omgekeerd naast de N65 waren levensgevaarlijk volgens de Fietsersbond afdeling Haaren. De Fietsersbond klaagde begin 2016 bij Rijkswaterstaat over de bar slechte toestand . Rijkswaterstaat liet weten er aandacht aan te besteden. Het bracht een schrikreactie op bij RWS te weeg. Na een proefrit met de Fietsersbond en RWS bleek er echt veel mis te zijn. Na bijna twee jaar voorbereiding zet RWS groots in. Een complete nieuwe fietspad van Vught naar Helvoirt. De Fietsersbond geeft RWS de complimenten.

Aankondiging werkzaamheden aan fietspad N65 bij restaurant Het Lieve Leven

Die slechte toestand onderstreepte Rijkswaterstaat met het plaatsen van waarschuwingsborden met de tekst “slecht wegdek”. Later verdwenen die borden. Fietsers durfden in het donker geen gebruik te maken van de fietspaden vanwege de vele kuilen, gaten en openstaande naden.
Voorbije week is een wegenbouw aannemer in opdracht van Rijkswaterstaat begonnen met een ingrijpende renovatie van de “levensgevaarlijke” fietspaden. Nu klinkt er gejuich en is er een hoerastemming bij de gebruikers. Christ van Iersel, een van de initiatiefnemers om de mensen bij RWS wakker te schudden, is er mee in zijn sas. “ Zondag ben ik een keer extra over het fietspad gaan fietsen. Je weet niet waar je bent. Het is niet mijn ding om naast de N65 te fietsen maar nu wil ik er van genieten. RWS krijgt van ons de complimenten. Ze pakt het groots aan. Alleen het duurde erg lang voor de gebruikers. Je zal er maar elke dag over moeten fietsen en proberen de kuilen te ontwijken. In het donder lukt dat in ieder geval helemaal niet.”
Tot verassing van vele fietsers ligt er na een paar dagen werk een compleet nieuw geasfalteerde fietspad van restaurant de Vier Kolommen in Vught tot aan het kruispunt met de Torenstraat in Helvoirt over zeker twee kilometer. Hier en daar zijn alleen de tegels blijven liggen bij de op- en afritten zoals bij restaurant Het Groene Woud. Het eerste asfalt begint in Vught aan het Cromvoirtsepad.
Vanaf Helvoirt richting Berkel-Enschot is de fietspad ook op de schop gegaan. Daar is besloten om gedeelten van de fietspad te vernieuwen. Komende week komt het traject van Berkel-Enschot via Helvoirt richting Vught aan de beurt. Verfstrepen geven aan dat ook daar gedeeltes van het fietspad een nieuwe asfalt laag krijgt.

Van onze correspondent

CC Corvers Column

29 december 2017 Corver Column: Vaart

...

Rubriek: Huyswerk

16 oktober 2017 in Voorpagina
0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. In september 2015 heb ik de eerste keer de slechte fietspaden bij de fietsersbond en rijkswaterstaat onder de aandacht gebracht. Door er in de loop der jaren constant op terug te komen worden de fietspaden nu eindelijk aangepakt.
  Het is mijn inziens heel normaal dat rijkswaterstaat ervoor zorgt dat de fietspaden goed onderhouden worden.

 2. Hoe dan ook: de aanhouder wint en het doel wordt bereikt. Daar gaat het om. Veel fietsplezier straks!