Ongeval Biezenmortel 5 De 29-jarige automobilist uit Biezenmortel die een groepje fietsers aanreed, had ruim vier keer het toegestane maximum alcohol gedronken. De man zit vast en zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen de politie verklaarde de man dat hij het groepje fietsers links wilde inhalen. Het volgende moment had hij een ster in zijn ruit, waarna hij is gestopt en uitgestapt. Wat er precies is gebeurd, kan de man niet vertellen. Voordat hij in de auto stapte, had hij bier gedronken met vrienden.
Buurtbewoners geloven niet dat er bij het ongeluk in Biezenmortel sprake is van opzet. Omroep WNL meldde dinsdagmorgen dat daar mogelijk sprake van was. Diverse omwonenden bestrijden dat tegenover Omroep Brabant. Volgens hen komen de bestuurder en de jongeren uit dezelfde buurt en kenden ze elkaar mogelijk.
De fietsers en de personenauto reden allen op de Brabantse Hoek toen de automobilist even voor halfelf op hen inreed. Het groepje van vijf jongeren, verdeeld over vier fietsen, kwam net als de auto uit de richting Udenhout.
Ongeval Biezenmortel 9Voetbalwedstrijd
De jongeren hadden in Udenhout de voetbalstreekderby tussen Udenhout en Biezenmortel bezocht.
Bij de aanrijding op de Brabantse Hoek raakten meerdere jongeren gewond. Een man (19) en een vrouw (20) moesten met de ambulance mee naar het ziekenhuis. Een andere jongen raakte gewond aan zijn hand en meldde zichzelf bij de spoedeisende hulp. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.
Ongeval Biezenmortel 7Enorme klap
Piet Bertens woont op een steenworp afstand van de plek waar het ongeluk plaatsvond. Hij hoorde een enorm harde klap en was als eerste ter plekke. “Ik trof vooral enorme paniek aan. De gewonde jongen en het meisje lagen aan twee kanten van de weg op de grond, een derde slachtoffer was druk aan het bellen op zijn mobiel.’
Geen opzet
Hij gelooft persoonlijk niets van enige opzet. ”Absoluut niet”. De bestuurder woont in dezelfde buurt in Biezenmortel als de slachtoffers, dus kan Bertens zich dat niet voorstellen. Ook andere buurtbewoners denken niet aan opzet.
Volgens buurtbewoner Piet Bertens gaat het naar omstandigheden goed met de gewonden. Zijn vrouw heeft er dinsdagmorgen naar geïnformeerd, omdat ze er niet van kon slapen.
Ongeval Biezenmortel 11
Gebroken schouder en kuitbeen
De jongen die naar het ziekenhuis moest, heeft zijn kuitbeen en schouder gebroken. Het meisje had buikklachten en ook zij liep schaafwonden op. Zij mag waarschijnlijk dinsdag of woensdag naar huis.
Bron: Omroep Brabant Foto’s Bart Meesters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *