U brengt jaarlijks ongeveer 23 kilogram glas per persoon naar de glasbak. Een mooi resultaat. Het landelijke streven ligt op 24 kilogram per persoon. We zijn dus heel goed op weg, maar het kan nog beter! Om de glasinzameling extra onder de aandacht te brengen, wordt momenteel landelijk aandacht aan de inzameling van glas besteed.
Mét restjes en mét deksel
Uit onderzoek blijkt dat mensen glas eerder naar de glasbak brengen als ze daar weinig moeite voor hoeven te doen. Terwijl vroeger het glas eerst schoongemaakt moest worden, mag je de restjes aan het glas laten zitten. Ook de dop of deksel mag mee in de glasbak. Recyclingbedrijven kunnen dit door nieuwe technieken goed sorteren. Dat is een stuk hygiënischer in huis en gemakkelijker voor u.
Glas in ’t bakkie
De landelijke campagne ‘Glas in ’t bakkie’ vertelt aan de inwoners over deze manier van glas scheiden. De gemeente Haaren vindt afvalscheiding belangrijk en ondersteunt deze landelijke campagne. Op zaterdag 15 oktober van 15.00 – 18.00 uur worden de klanten van de Albert Heijn in Haaren door medewerkers van het ‘glas-team’ geattendeerd op de noodzaak van glasscheiding.
Ondergrondse glascontainers
In de afgelopen zomermaanden zijn alle ondergrondse glascontainers weer gereinigd zodat het aanbieden van glas voor u een ‘schone’ zaak is.
glas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *