Boeiende tentoonstelling in Guldenberg Hotel & Brasserie Helvoirt

Helvoirts kunstenaarsduo exposeert hun werk onder titel Reflecties
Tot en met 9 juni 2017 kan men bij Guldenberg, Guldenbergweg 12 kennis maken met de kunst van Rita Harwig en Jan-Pieter van den Wittenboer. Rita en Jan-Pieter wonen in Helvoirt en vormen een kunstenaarsduo. Vanuit geheel verschillende disciplines en kunstvormen werken zij aan gezamenlijke projecten. Zo maakt Rita 3-dimensionale objecten, reliëfs en collages terwijl Jan-Pieter vooral met grafische technieken werkt, waarbij fotografie de hoofdmoot vormt.

De grenzen tussen de intrigerende foto’s van Jan-Pieter en de boeiende objecten van Rita krijgen betekenis in de titel ‘Reflecties’. Het idee van ‘reflectie’ spreekt uit de afzonderlijke kunstwerken, maar is ook in de samenstelling van de expositie terug te herkennen. Een spannende ontmoeting van zeer verschillende kunstuitingen. Het is de eerste keer dat ze samen exposeren. Deze tentoonstelling is tevens een voorbereiding op meerdere tentoonstellingen in andere locaties.

Reflecties
Met deze tentoonstelling proberen Rita en Jan-Pieter inhoud te geven aan hun interpretatie van het begrip ‘reflecties’. Als je hun daarover vraagt dan wordt het begrip al snel van weerkaatsing, overweging, bespiegeling vertaald naar herhalingen. Herhalingen van beelden, gedachten, herinneringen. Jan-Pieter: “ …deze herhalingen zijn nooit volledig hetzelfde, iedere keer worden ze aangepast en worden zo uiteindelijk gevarieerde herhalingen”. Het is uiteindelijk deze overdenking die Rita en Jan-Pieter proberen weer te geven met soms heel herkenbare, soms abstracte beelden.
De moeite waard om een bezoek te bezoek aan deze tentoonstelling ‘met een verhaal’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *