Familie berichten

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

Het is mogelijk om op de nieuwssite van Helvoirt.n...

Koning 2018 Heidedistel en 50 jarige jubilaris

Op zaterdag 13 januari werd door Schutterij de Heidedistel de jaarlijkse teerdag gehouden op de Schutswei aan het Helvoirtsestraat. Daarbij werd het traditionele koningschieten gehouden.

Met het 74ste schot bracht Martien Vromans de vogel naar beneden. Het zag er nog niet naar uit dat de vogel zo op scherp stond maar een welgemikt schot vol op de voorkant deed de vogel in zijn geheel uit elkaar spatten. Martien maakte daarmee een mooi rijtje vol. Na 2004, 2005, 2013, 2016 voegt hij nu 2018 toe aan zijn lijst.

Tijdens de ledenvergadering werd stilgestaan bij het 50 jarig jubileum van Evert de Laat als lid van de Heidedistel. In 1968 werd Evert toegelaten als lid van de vereniging die thuislag bij café Den Baai. Evert presteerde het dat jaar, toen de vereniging nog 50 leden kende om direct koning te schieten. De 2 daarop volgende jaren ook, zodat hij zich de keizer van de Heidedistel mocht noemen. Een titel die Evert met eer voert. Hij draagt de Schuts van d’n Distelberg in alle pracht uit. Evert een echte schutsman die het laden mee verzorgt, de vogels voor het koning- en blokschieten voor zijn rekening nam en jaren als voorzitter optrad. Een felicitatie waard! Helaas kon Evert er zelf vanwege ziekte niet bij zijn maar de vereniging heeft er wel bij stil gestaan.

Ook meedoen? Neem dan gerust contact op met de secretaris van De Heidedistel Jos van de Graaf op telefoonnummer 0411-642292 of email josenriavandegraaf@hotmail.com

Het bestuur van De Heidedistel

DigiD: wat moet ik ermee?
Informatie- en participatiebijeenkomst ontwikkeling Kruispunt Torenstraat - Molenstraat

CC Corvers Column

7 januari 2019 Corvers Column: Vlucht naar voren

Sinds april vorig jaar heeft de burgemeester nog a...

De Buit

Plein Helvoirt

15 januari 2018 in Voorpagina
One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Het CDA heeft een Koning op de verkiezingsslijst staan !!!!
    Proficiat Martien !!!