Grote knotklus in het Helvoirts Broek

Zaterdagochtend 4 februari trekken de mannen en vrouwen van de Knotploeg LNMH met grote laarzen aan het Helvoirts Broek in. Daar staat een partij van vele tientallen prachtwilgen. Ze staan er al heel lang. Bij een blik over het natte, maar zeer vogelrijke natuurgebied vallen ze meteen op. Vogels vinden er hun nestruimten, de kleine dieren hun schuilgebieden en de koeien en paarden gaan er graag onder  staan om zich te beschermen tegen de weersomstandigheden.
Deze kenmerkende en nuttige landschapselementen hebben dringend onderhoud nodig. Alle 50 wilgen in één ochtend knotten wordt een enorme uitdaging. Daarom roept de knotploeg DURVERS op om een handje te komen helpen. Vier uur werken aan een landschap dat het uitzicht bepaalt tussen Helvoirt, Vught en Cromvoirt. Voor koffie en stevige soep achteraf wordt gezorgd. Opgeven en informatie bij fietsforfun@gmail.com (Hans Naaijkens).
De werkzaamheden vinden plaats achter manege De Hoogakker aan de Helvoirtsestraat 7a te Helvoirt. Eigen gereedschap meenemen mag, maar is niet nodig. Handschoenen, warme kleding en laarzen zijn verplicht.
DENK AAN DE LAARZEN WANT HET IS DAAR ERG DRASSIG !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *