[vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”43914″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_column_text]HELVOIRT – 16 december 2018. In de Nicolaaskerk te Helvoirt is voorbije zondagavond een kerstconcert gehouden met medewerking van het Nicolaaskoor onder leiding van Henk van der Sanden die het koor ook met piano begeleidde. Regelmatig nam hij ook plaats achter het orgel voor de begeleiding van diverse lederen. Aan het kerstconcert werkte verder mee Het Middenkoor , dat staat onder leiding van Anneke Hageman – van der Horst. Harpeniste was Valérie Rijckmans. In de pauze kregen de bezoekers chocolademelk met kerstbrood. Muziekliefhebbers en belangstellenden gaven een luid en stevig applaus na afloop van de diverse optredens in de goed verwarmde kerk.
Bliksem
Een paar weken terug, toen de buiten temperatuur kouder werd, bleek de verwarming van de kerk niet te werken net als het vorig jaar. Koortsachtig is naar de oorzaak gezocht. Na speurwerk bleek eerder dit jaar de bliksem te zijn ingeslagen in de verouderde besturingskast waarbij uiteindelijk onderdelen van deze besturingskast het loodje legden. Een nieuwe moderne besturingskast bracht uitkomst en warmte in de Nicolaaskerk. Met vertrouwen ziet het parochieberaad, zoals dat tegenwoordig heet, de Kersttijd tegemoet.
Kerstbomen
De kerstbomenactie van de kerkhofgroep verloopt voorspoedig. Het vorig jaar stopte de teller bij de verkoop op 170 stuks. Dat aantal is nu al gepasseerd. “We lopen al tegen de tweehonderd stuks aan”, weet de “penningmeester” trots te vertellen. Komende week is de kerkhofgroep nog aanwezig op maandag, woensdag en zaterdag. De kerstbomen, die in de tuin achter de kerk staan, kosten tien euro met of zonder kluit. De opbrengst is voor het onderhoud van de Nicolaaskerk.
Van onze correspondent[/vc_column_text][vc_single_image image=”43913″ img_size=”full” onclick=”link_image” title=”Het Middenkoor”][vc_single_image image=”43912″ img_size=”full” onclick=”link_image” title=”Het Nicolaaskoor”][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-4″][vc_message message_box_style=”3d”]Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net[/vc_message][vc_column_text]
 
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *