De Klender

 1. Park Lambertus kerk Haaren

  12 december 2018 om 19:30
 2. Lezing over de Gilden Vught

  12 december 2018 om 19:30
 3. IJsbaan Vught

  14 december 2018 om 00:00 - 6 januari 2019 om 23:59
 4. Gerard van Maasakkers – 40 Jaar Liedjes

  14 december 2018 om 08:00 - 22:30
 5. Winterparadijs Udenhout

  14 december 2018 om 19:00

Familie berichten

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

Het is mogelijk om op de nieuwssite van Helvoirt.n...

Kerstbomen verkoop Nicolaaskerk beleeft goede start

Helvoirt. 6 december 2018. De verkoop van kerstbomen uit de tuin van de Nicolaaskerk maakte een goede start. Maandag 3 december waren al zeker 80 bomen gemerkt door bestellingen en een twintigtal gezaagd en direct verkocht. De verkoop is op maandag van 9.00 tot 14.00 uur. Op woensdag en zaterdagmorgen van 10.00 tot 14.00 uur. De bomen kosten tien euro pers tuk, met of zonder kluit. De opbrengst is bestemd voor de restauratie van de Nicolaaskerk. De kerkhofgroep van de Nicolaaskerk runt de kerstbomenhandel maar zorgt ook voor het planten, het onderhoud en nu het zagen en steken van de bomen.

Een kerstboom van zeker 5 meter hoog staat al te pronken in de voormalige Petruskerk in Vught. Soortgelijke boom met die omvang is ook al besteld door de Hervormde Kerk in Helvoirt. De kerk in Udenhout bestelde gelijk tientallen bomen. “We weten niet voor wie ze precies zijn maar het wel fijn te weten dat deze week worden afgehaald. Het is een goed begin van onze kerstbomenactie”, zo legt Piet van Asten desgevraagd uit.
Piet van Iersel loopt op maandagmorgen met een ronkende kettingzaag rond om gemerkte bomen af te zagen. Hij heeft er echt zin in. ” Het is goed dat we nu al beginnen met de verkoop. De mensen beginnen eerder met de voorbereidingen voor de Kerst. Voorheen moest eerst de Sint weg zijn en dan kwam de Kerst in beeld. Dat is tegenwoordig niet meer zo. Maar waarom weet ik ook niet. Die bomen die we vandaag kunnen verkopen is mooi meegenomen. Je kan het op je gemak doen en tussentijds even rusten.”

Terwijl hij dit vertelt sjouwen Nico van de Sande en Henk Aalderink van de kerkhofgroep met een grote kerstboom naar de “buurman” van de Nicolaaskerk. Dit bedrijf wil een grote kerstboom in de hal van het voormalige woonhuis van de pastoor. De mensen van de kerkhofgroep sjouwen ook de kerstbomen uit de tuin naar het kerkplein om mee te helpen ze in de kofferbak van de auto te stoppen voor de rit naar huis.

Van onze correspondent.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

 

Informatieavond reconstructie N65 Haaren - Vught
Niemand hoeft alleen te zijn met Kerstmis

CC Corvers Column

9 november 2018 CC Corvers Column: Harry

Zo doet Harry dat! Gewoon zeggen wat je weet. Heel...

Rubriek: Huyswerk

20 september 2018 Huiswerk: Wat heeft ons kabinet in petto voor de woningmarkt in 2019?

Er klonk een positief geluid, want veruit het groo...

6 december 2018 in Voorpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.