[vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”43605″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_column_text]Helvoirt. 6 december 2018. De verkoop van kerstbomen uit de tuin van de Nicolaaskerk maakte een goede start. Maandag 3 december waren al zeker 80 bomen gemerkt door bestellingen en een twintigtal gezaagd en direct verkocht. De verkoop is op maandag van 9.00 tot 14.00 uur. Op woensdag en zaterdagmorgen van 10.00 tot 14.00 uur. De bomen kosten tien euro pers tuk, met of zonder kluit. De opbrengst is bestemd voor de restauratie van de Nicolaaskerk. De kerkhofgroep van de Nicolaaskerk runt de kerstbomenhandel maar zorgt ook voor het planten, het onderhoud en nu het zagen en steken van de bomen.
Een kerstboom van zeker 5 meter hoog staat al te pronken in de voormalige Petruskerk in Vught. Soortgelijke boom met die omvang is ook al besteld door de Hervormde Kerk in Helvoirt. De kerk in Udenhout bestelde gelijk tientallen bomen. “We weten niet voor wie ze precies zijn maar het wel fijn te weten dat deze week worden afgehaald. Het is een goed begin van onze kerstbomenactie”, zo legt Piet van Asten desgevraagd uit.
Piet van Iersel loopt op maandagmorgen met een ronkende kettingzaag rond om gemerkte bomen af te zagen. Hij heeft er echt zin in. ” Het is goed dat we nu al beginnen met de verkoop. De mensen beginnen eerder met de voorbereidingen voor de Kerst. Voorheen moest eerst de Sint weg zijn en dan kwam de Kerst in beeld. Dat is tegenwoordig niet meer zo. Maar waarom weet ik ook niet. Die bomen die we vandaag kunnen verkopen is mooi meegenomen. Je kan het op je gemak doen en tussentijds even rusten.”
Terwijl hij dit vertelt sjouwen Nico van de Sande en Henk Aalderink van de kerkhofgroep met een grote kerstboom naar de “buurman” van de Nicolaaskerk. Dit bedrijf wil een grote kerstboom in de hal van het voormalige woonhuis van de pastoor. De mensen van de kerkhofgroep sjouwen ook de kerstbomen uit de tuin naar het kerkplein om mee te helpen ze in de kofferbak van de auto te stoppen voor de rit naar huis.
Van onze correspondent.[/vc_column_text][vc_single_image image=”43604″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_single_image image=”43603″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-4″][vc_message message_box_style=”3d”]Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net[/vc_message][vc_column_text]
 
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][/vc_column][/vc_row][vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *