Er is grote belangstelling voor de vierde  Bonte Aovond   op vrijdag 14 en zaterdag 15 januari , die  onder de vlag van de SOC, stichting openbaar carnaval, van stapel loopt.  Dit jaar klimmen Huub Poels uit Helvoirt en Jos Denissen uit Haaren in ontmoetingscentrum Gastenbosch  samen in de ton. Voorts treden op:  carnavalsvereniging Ted Zat,  De groep Maf en Kees,  en de Trio’s.  Het kletsfeest  met een mengeling van kolderieke optredens en muziek krijgt extra charme door de klets van Ronald Maas uit Biezenmortel,  Peter Tuerlings  uit Helvoirt en de nieuwkomer Marty van de Loo ook uit Helvoirt.  Cabaretgroep  De Kachel Aon ontbreekt niet op het podium.  De kaarten voor zaterdagavond waren heel snel uitverkocht terwijl het nu de vraag is of er nog kaarten zijn voor de vrijdagavond. Donderdagmorgen lag er nog een handvol kaarten bij de verkoopadressen.  

Vijf kletsers kruipen in de ton waarvan een nieuweling voor Helvoirtse begrippen.  Huub Poels,  de koning van de klets,  bij de jaren zo populaire tonpraotavonden kruipt opnieuw in de ton. Dit keer met kletser Jos Denissen uit Haaren.  Wellicht gaat het gesprek in de ton over de haat-liefde verhoudingen tussen Haaren en Helvoirt. Het publiek is heel benieuwd naar het tweetal.   Het optreden van de groep  Maf en Kees  speelt  zich af in de kerk met de ontwikkelingen rondom de Nicolaasparochie als thema.

De Kachel Oan laat al verschillende jaren het publiek  genieten van hun muziek, hun optreden met kritische teksten over Helvoirt en de politiek. Vaak zingt de zaal de gevatte teksten mee. Voor de tweede keer op een rij is de regie in handen van Bart de Rijk.  Willy Bergman loopt over het podium als presentator alsof het zijn dagelijks werkterrein is. Hij praat de sketches, de zangnummers en de klets aan elkaar met soms een paar nieuwsfeiten over carnaval en de SOC, de stichting Openbaar Carnaval, waaronder de Bonte Aovonden van stapel loopt.

De commissie Bonte Aovond die tekent voor de organisatie bestaat uit: Martin Vromans, de voorzitter van de SOC, Corine Pijnenburg, Hanny van de Bruggen, Lieke Veldman en Maarten van Zon. De voorverkoop van de kaarten van € 9,00 per stuk is bij Mitra Pijnenburg en Elektrotechniek Van Hattum. De zaal gaat om 19.00 uur open en de optredens beginnen om 20.00 uur.

Bron: Van onze correspondent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *