De gemeente Haaren, Rijkswaterstaat en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu organiseren 18 mei een inloopbijeenkomst over de Verkenning N65 Vught-Haaren. Tijdens de bijeenkomst tonen wij aan de hand van situatietekeningen en visualisaties welke maatregelen voor Helvoirt in het voorkeursalternatief zijn opgenomen.
Keuze voorkeursalternatief
Tijdens eerdere bijeenkomsten informeerde wij u over de voortgang van de Verkenning en over welke varianten voor Helvoirt onderzocht werden. Op 24 maart hebben de wethouders van de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Vught en Haaren en de gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant hun definitieve voorkeur bepaald voor de maatregelen om te komen tot verbetering van de leefbaarheid in Haaren, Helvoirt en Vught en de veiligheid en doorstroming op de N65. Voor Helvoirt betekent dit:
– uitbreiding van het kruispunt Torenstraat-Molenstraat-N65 met een extra opstelstrook op de N65 richting Tilburg;
– een fietstunnel ter hoogte van de kruispunt Torenstraat-Molenstraat-N65;
– een ecopassage bij het Helvoirts Broek;
– de aanleg van parallelwegen.
Inloopbijeenkomst
Alle belangstellenden zijn van harte welkom bij deze inloopbijeenkomst.
Locatie De bijeenkomst vindt plaats in het HelvoirThuis, Kloosterstraat 30 in Helvoirt.
Datum: 18 mei
Tijdstip: Belangstellenden kunnen vrij in en uit lopen tussen 17.30 en 19.30 uur. Er is geen centrale presentatie.
Heeft u behoefte aan meer informatie? Dan kunt u alvast kijken op www.RWS.nl/N65, www.rijksinfravught.nl en www.haaren.nl/N65. Hier vindt u de Notitie Voorkeursalternatief en bijbehorende tekeningen. Deze notitie beschrijft bondig het Voorkeursalternatief en de effecten daarvan.
Vervolg besluitvormingstraject
De minister van Infrastructuur en Milieu neemt voor de zomer het definitieve besluit over de plannen voor de N65. Daarna stuurt ze het besluit met de rapportage naar de Tweede Kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *