HELVOIRT – De vereniging 55 + in Helvoirt hield haar eerste zomeravond fietstocht voorbije maandag waarbij welgeteld 19 fietsliefhebbers aan het vertrek stonden. De route bracht een bezoek aan de Leemputten, het buitengebied van Udenhout en hield even stil bij een bijzondere bank in de nabijheid van de vroegere Heksenketel in Udenhout. Daar staan vijf uitnodigende stoelen die elk een bezienswaardigheid “vertellen” wanneer je op een knop drukt.
Onderweg kwam men langs een vervallen boerderij die helemaal uit het zicht staat vanwege weelderige groei van bomen, takken, gras, doorns en meer. Een nog nooit bewoond nieuw gebouwd huis, op het grondgebied van Berkel-Enschot, staat naast de vervallen en ingestorte boerderij. De juiste reden van dit vervallen gedoetje wisten de fietsers elkaar niet te vertellen. Wel genoten zij van de mooie laan toen zij de leegstaande huizen voorbij waren. De koffie en thee gebruikten de fietsers bij café De Schol in Udenhout.
Over veertien dagen is de tweede zomeravond fietstocht. De start is maandagavond 23 mei om 19.00 uur vanaf het kerkplein aan de Kastanjelaan in Helvoirt. Iedereen kan deelnemen aan de fietstochten die gemiddeld 25 km lang zijn. Onderweg is er een stop om op eigen kosten iets te drinken. Bij slecht weer gaat de fietstocht niet door. Aanmelden vooraf is niet nodig.
Van onze correspondent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *