De  voetbal site www.073voetbal.nl schreef deze week een artikel over vv.Helvoirt. HelvoirtNet kreeg toestemming om het bericht te plaatsen, waarvoor dank!
HELVOIRT – Week-in, week-uit blijft Helvoirt verbazen. Afgelopen zondag was het weer RKDVC dat doodleuk met 5-2 over de knie werd gelegd. De huidige derde plaats in 2F is met een beetje geluk wellicht niet eens de eindbestemming. Waar gaat dit eindigen? Wij spraken erover met Menno van Hattum, die zondag drie van de vijf treffers op zijn naam kreeg.

Menno van Hattum Foto: Gerben van der Bruggen
Menno van Hattum
Foto: Gerben van der Bruggen

In de beker maakte de aanvaller er al vier en in de competitie zorgde hij tot nu toe voor negen doelpunten. “In de tien wedstrijden die ik pas gespeeld heb”, zegt Van Hattum daar meteen bij. “In verband met een ingescheurde enkelband lag ik er een tijdje uit.” Hij vormt een koningskoppel met topschutter Rico de Laat. “En met Collin van den Bergh, niet te vergeten. Heerlijk om deel uit te mogen maken van zo’n elftal. Zoveel drive!” En dat voor een ploeg die voornamelijk bestaat uit eigen spelers. “Echt een vriendenteam, ja. Alleen Collin en Jordy (van der Zande, red.) komen uit Schijndel. Maar ook zij zijn weer familie van Rico en Floris (de Laat, red.) en zo in Helvoirt terecht gekomen. Het team bestaat dus voornamelijk uit eigen jongens, ja. We hebben een aantal jaar op rij een goede lichting gehad in de jeugd. Iets om te koesteren. We zijn ook nog een erg jonge ploeg natuurlijk.”
Met die jeugdige groep gaat het heel goed. “We zijn volop in de strijd voor nacompetitie”, bevestigt de aanvaller. “Komend weekend spelen we twee wedstrijden, tegen BVV en RKJVV. Allebei thuis, dat scheelt veel. We hebben dit seizoen op eigen veld pas één keer verloren.” Wordt er in het paasweekend twee keer gewonnen, dan kan Helvoirt (dat vooralsnog een of twee duels minder speelde dan de concurrenten) een flinke slag slaan. Van Hattum: “Inderdaad. We zijn compleet en er klaar voor om door te stomen.” Doorstomen? De derde plaats lijkt voorlopig toch het eindpunt? “Dat klopt. Maar het is wel belangrijk dat we onze wedstrijden blijven winnen, zodat we de derde plek verstevigen. Plus we staan eerste in de derde periode. De doelstelling is dan ook nacompetitie.”
Twee kansen
Dat richtpunt moet te bereiken zijn. Zeker gezien de vorm waarin het elftal al tijden verkeert. En eigenlijk heeft Helvoirt twee kansen om deelname af te dwingen, legt Van Hattum uit: “Heeswijk heeft een periode, WSC heeft een periode en wij staan nu bovenaan in de derde periode. Mocht de stand zo blijven, dan nemen wij uiteraard een periode over van de bovenste twee. Of we winnen gewoon zelf de derde periode, dan is het meteen duidelijk dat we nacompetitie voor een plek in de 1e klasse gaan spelen.”
stand
073voetbbal.nl
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *