Zowel Helvoirt als CHC konden niet overtuigen in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Toch kwam er een winnaar in de persoon van Helvoirt door een rake kopbal van Koen van Asseldonk. Over deze wedstrijd zal uiteindelijk niet lang gesproken worden, behalve misschien in huize van Asseldonk want ook Roel van Asseldonk had in de slotfase z’n eerste in het 1e moeten scoren, maar liet dat na. Maar 0-2 was ook weer te veel van het goede geweest.
Het is 5 dagen na de wedstrijd tegen Kozakken Boys, de vraag was hoe de ploeg zich heeft hersteld van deze mooie, maar ook zware bekerwedstrijd. Al in de warming up gaf Stijn al aan niet te kunnen spelen en daarom mocht Rick gaan starten. Verder waren Tim en Steyn er ook niet bij vanwege lichte blessures. En hoewel Floris nog niet helemaal was hersteld van z’n nek speelde hij wel de volle 90 minuten uit. De eerste helft kenmerkte zich wel tot veel strijd, maar kansen waren er nauwelijks. Pas na 33 minuten de eerste kans van het duel toen Collin diep werd gestuurd maar gleed uiteindelijk van dichtbij op de goed uitkomende Coen Burg. Het gevaar aan CHC kant in de 1e helft was het linkerbeen van Jeffrey Kappé die met 3 vrije trappen onze harten even sneller deden kloppen, maar de eerste vrije trap werd door Jordy weggewerkt en de andere 2 ging net over en net naast. 0-0 bij rust.
Ook het begin van de 2e helft was niet best van beide kanten maar was het wel Helvoirt dat na 8 minuten spelen in de 2e helft de leiding nam. Een hoekschop van Luke belandde bij de jarige Nick die kopte terug en de gene die attent reageerde op deze kopbal van Koen A en verlengde de bal met het hoofd in het doel achter Coen Burg en daarmee tekende Koen voor z’n eerste officiële treffer in het 1e. Maar daarna kwamen we er eigen niet echt uit. Collin had her en der nog wel een goede actie, maar de andere spitsen Menno en Rico waren eigenlijk onzichtbaar vandaag. Na 75 minuten kwam CHC op 1-1 doordat Yunus Çetinkaya met een fraaie volley de bal in het dak van het doel schoot, maar die werd uiteindelijk afgekeurd omdat er een overtreding was gemaakt vlak voor het schot, maar fraai was die wel. Richting de slotfase werd het nog benauwd voor ons omdat CHC een slotoffensief inzette en Helvoirt bleef vaak met kunst en vlieg werk op de been, maar Jordy moest na 88 minuten voor het eerst deze wedstrijd serieus aan het werk toen een hoekschop van Jeffrey Kappé belandde bij de vrijstaande Mohammad Abdi Anbuhi die dacht in een vol strafschopgebied Jordy te kunnen verassen met een laag geplaatst schot maar Jordy redde prima. In de slotfase brak Helvoirt via invallers Mart en Roel A uit. Mart kon zelf maar gunde de 0-2 aan Roel maar de topscoorder van het 2e stuitte op Coen Burg. Dat zou al helemaal wat zijn dat uitgerekend de ‘Asseltwins’ Helvoirt samen naar de overwinning hadden geschoten, maar de eer gaat uiteindelijk toch alleen naar Koen die dus met een rake kopbal de gevierde man na afloop was.
Het was vandaag dus niet best, maar wel 3 punten en ja dan is daar eigenlijk ook wel alles mee gezegd. Bovendien haalde Helvoirt vandaag z’n 10e competitiezege van dit seizoen binnen. Dat is voor Helvoirt op 2e klasse niveau nog nooit gebeurd. We kunnen de komende week ons rustig opladen voor de derby tegen RKDVC. Dat is overigens de eerste van 3 thuiswedstrijden in 2 weken tijd want met pasen komen ook nog BVV en RKJVV naar Helvoirt toe. Tot volgende week. Bron: Jurgen Hamers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *