Het was meer genieten van het mooie weer dan van het voetbal binnen de lijnen. ODC en Helvoirt konden niet overtuigen en 0-0 was daarom ook een logische uitslag. Totdat Corné in de blessuretijd besloot mee ten aanval te trekken en uiteindelijk ook nog wist te scoren. Helvoirt won daardoor met 0-1 van ODC maar daar was dan ook alles mee gezegd.
Het was vooraf al een bijzonder duel. Sportpark Molenwijk zal na vandaag niet meer in de huidige vorm te zien zijn. ODC blijft wel op Molenwijk voetballen, alleen de mooie oude nostalgische tribune, de fraaie staantribunes, alles gaat plaatsmaken voor nieuwbouw aan het sportpark. Ook het gras zal volgend seizoen worden vervangen door kunstgras. Daarmee verliest de regio toch wel een fraai gezicht. Want bij Molenwijk denk je ook vaak aan die tribune(s). Helvoirt kreeg de eer om op het huidige Molenwijk als laatste te gast te zijn. Waar er voor Helvoirt alleen de eer van 3 punten te halen valt, moet ODC juist winnen om het degradatiegevaar wat af te wenden. ODC begon ook sterk en Remco moest in de 2e minuut meteen aan de bak op een schot in de korte hoek van Rob Scholten. Voor wie daarna dacht dat er het een spectaculair duel zou volgen kwam bedrogen uit. Toch was het wel ODC dat wel wat mogelijkheidjes kreeg. Zoals de lob van Remco Schellekens die door Remco (Kivit) werd gepakt en daarna wist Schellekens met een voorzet van de zijkant Kivit nog bijna te verrassen en was Kivit in de rebound vervolgens attent op de kopbal van Rob Scholten. Illustrerend voor de matige 1e helft was misschien wel na 35 minuten. Sjoerd van Lokven ging alleen op Remco af maar struikelde vervolgens over z’n eigen benen. Tussen deze kansen kwam Helvoirt ook niet verder dan een geblokt schot van Rico nadat Collin en Nick goed combineerde met elkaar. Na 37 minuten klonk er gejuich vanuit het ODC vak want die zagen de bal er ingaan na een vrije schop van Rob Scholten. De inzet die volgde was echter in het zijnet. Toch was de 1e helft duidelijk heel matig van beide kanten. Met name in de eindpassing ontbrak het bij beide ploegen.
Het moest duidelijk beter aan onze zijde. Het ging in de 2e helft ook wel een beetje beter maar de echter overtuiging ontbrak nog altijd. Ondanks het matige spel aan onze kant was het bij ODC niet veel beter. ODC hanteerde veelvuldig de lange bal, was ook het meest in de aanval, maar ook daar kwam amper een oplossing of gevaar uit. Misschien dat het ook te maken heeft dat het vertrouwen bij beide ploegen gewoon ontbreekt op dit moment. Pas na een kwartier spelen in de 2e helft kwam er een echt schot op het doel. Rico haalde van afstand uit en ODC doelman Bart Bongers (16 jaar!) tikte de inzet over het doel. Wat Helvoirt verder liet zien waren niet veel meer dan afstandschoten die op de parkeerplaats eindigde. Na een uur voetballen kwam bij ODC Bart Dammers in de ploeg. Hij zou dit seizoen eigenlijk niet meer spelen vanwege een ernstige blessure die hij in januari opliep. Hij herstelde echter vrij snel en werd daarom klaargestoomd om mee te doen in deze wedstrijd om ODC uit de degradatiezorgen te helpen, maar ook hij kon ODC vandaag niet helpen. Remco kreeg het, met nog een kwartier te spelen, nog moeilijk met 2 hoge voorzetten van de zijkant en was ook attent op de inzet van Sjoerd van Lokven. Toen moest ODC 5 minuten voor tijd ook nog met 10 man verder nadat Roel van Lokven Floris vasthield en daarvoor z’n 2e gele kaart ontving. Inmiddels tikt de klok de 94e minuut aan en lijken de toeschouwers, die meer met het kampioenschap in de Eredivisie leken bezig te zijn dan met deze wedstrijd, een typische 0-0 wedstrijd ten einde zien komen als Corné eens een keer mee ten aanval trekt. Die speelde Rico aan, Rico gaf toen voor en kon Corné vogeltje vrij de bal achter Bongers schieten en zo nam Helvoirt in de 94e minuut toch nog op voorsprong. Niet lang daarna volgde ook het eindsignaal. Zo kreeg Helvoirt toch nog 2 bonuspunten op Molenwijk. Want 0-0 was gewoon een terechte uitslag geweest van een heel matige pot van beide kanten. Door de uitslagen elders zal het waarschijnlijk zo zijn dat Helvoirt het seizoen als 6e zal gaan eindigen. Daarmee is Helvoirt de enige ploeg die daarmee zeker is van z’n plaats want bij de andere ploegen staat hun eindpositie nog niet vast.
Verslag Jurgen HamersVolgende week (maandag !!) sluiten we het seizoen af met de thuiswedstrijd tegen Mierlo-Hout. Daarnaast spelen ook onze vrouwen 1 voor een plek in de finale van de beker, is er een brunch en wordt er ook nog gestreden om de Langs de Ley bokaal door het 6e en 4e. Komt dat zien! Tot volgende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *