Helvoirt heeft de competitie, en het seizoen, afgesloten met een 3-2 zege op Mierlo-Hout. Mierlo-Hout begon nog wel het beste aan de wedstrijd en nam ook een terechte 0-2 voorsprong na 11 minuten, maar daarna speelde Helvoirt goed en kwam uiteindelijk nog aan een terechte overwinning. Uitgerekend de man die, ondanks de meeste assists dit seizoen, toch wel een teleurstellend seizoen kende scoorde 8 minuten voor tijd de winnende goal waardoor Helvoirt nog net in de top 5 eindigde van deze 2e klasse H. Ook voor 3 A junioren was deze wedstrijd bijzonder. 1 debuteerde in de basis en speelde sterk en 2 maakte hun debuut in het 1e.
Alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. Soms lijkt het seizoen voorbij te vliegen. Voor de laatste wedstrijd dit seizoen kwam Mierlo-Hout langs. Een ploeg die nog kans maakt op de 3e periode. Helvoirt miste door de nodige omstandigheden de nodige spelers. Daardoor maakte Max Meijer z’n debuut in de basis. Het was Mierlo-Hout dat het beste aan de wedstrijd begon maar Helvoirt noteerde de eerste kans in de 6e minuut toen Max een vrije trap van Stijn door kopte op Nick die zich goed vrij draaide en met een hard schot de lat trof. In de omschakeling werd Richard Rooijakkers weggestuurd en die wist vervolgens met een geplaatste bal in de lange hoek Remco te passeren. Zo snel kan het dus weleens gaan. Bijna 1-0 en halve minuut later 0-1. Het doelpunt leek deugd te doen voor de Helmondse ploeg want 5 minuten later kwam er van diezelfde Rooijakkers werkelijk een plaatje van een doelpunt. Hij kwam vanaf het middenveld opzetten, haalde vervolgens van bijna 25 meter uit en via de onderkant lat verdubbelde hij de voorsprong van Mierlo-Hout. Een zondagschot op maandag. Toch nam Helvoirt na dit doelpunt het initiatief over. Het overwicht leidde echter niet tot doelpunt. Max kreeg nog wel de grootste mogelijkheid toen hij op aangeven van Collin net overschoot.
Na de rust werd het overwicht ook omgezet in grote mogelijkheden. Zo wist Nick, een van de uitblinkers vandaag, na een rush over rechts bijna doelman Twan van den Luitgaarden te verrassen en schoot Tim op de lat. 11 minuten na rust kwam de goal dan toch. Een voorzet van links werd weggekopt in de voeten van Roel die van bijna 20 meter de bal ineens op de linkerslof nam en als een streep ging de inzet in de kruising. Een zondagschot op maandag. De toeschouwers waren nog maar net van deze knal bekomen of de 2-2 lag er al in toen Rico de corner van Collin de bal inkopte. Nu meldde ik bij Rico’s laatste doelpunt (tegen Heeswijk) dat hij toen op 134 doelpunten stond. Uw verslaggever had echter 2 doelpunten over het hoofd gezien en dus was dit z’n 137e waarmee hij nu definitief Frank Pullen en Alex Bertens achter zich laat en nu (alleen) 2e staat op de topscoorderslijst aller tijden. Rico had ook nummer 138 kunnen maken. Net na z’n gelijkmaker was hij van den Luitgaarden kwijt en na de bal weer onder controle te hebben, stuitte hij op verdediger Dani Deelen die de inzet tot 2x toe van de lijn haalde. Ook Tim schoot niet veel later een afvallende bal net over. 10 minuten leek Mierlo-Hout speler Chris Kweens een slaande beweging richting Collin te maken waarna het even onvriendelijk werd op het veld. De rook was echter alweer snel opgetrokken. Collin haalde niet veel later z’n sportieve revanche. Rico werd diepgestuurd, omspeelde van der Luitgaarden maar raakte de paal. Vervolgens bracht Rico de terugkomende bal, na de doelman opnieuw te hebben uitgekapt, nog een keer voor en Collin kon hem binnenlopen en had Helvoirt de meer dan terechte voorsprong te pakken. Daarna mochten 2 A junioren hun debuut maken. Tommie van Valderen was de eerste en liet zich meteen zien met 2 goede acties. Ook Thijs van Hal mocht debuteren. Hij loste z’n ploeggenoot van de A1 Max af die helemaal was leeg gespeeld maar ook zeker een uitblinker was vandaag. Bij 3-2 bleef het uiteindelijk en omdat BVV (met ruime cijfers) verloor eindigt Helvoirt zelfs, door een beter doelsaldo, nog 5e ook in deze competitie. Na afloop maakte de spelers nog een mooie erehaag om 2 mensen te bedanken. Ten eerste was het grensrechter Theo. Na 4 seizoenen vond hij het wel genoeg geweest en stopt met vlaggen. Daarna was het voor onze verzorger Pieter. Hij verruild Helvoirt komend seizoen voor het 1e Vrouwenteam van de Vughtse hockeyclub MOP om daar verzorger te worden. Ook voor Jordy hadden we best een erehaag willen maken om hem te bedanken voor de 5 mooie jaren als keeper in het 1e, hij gaat namelijk naar ODC, maar Jordy moest werken vandaag en kon er dus niet bijzijn.
En zo zit het seizoen 2015-2016 er alweer op. We kunnen toch wel opnieuw trots terugkijken op dit seizoen. Natuurlijk hadden we, qua resultaten, een mindere 2e seizoenshelft. En hadden we t.o.v. van vorig seizoen en de andere clubs in deze klasse, niet echt veel mogelijkheden. Maar om maar even wat te noemen: we wonnen de Haaren Cup aan het begin van het seizoen, we hebben 7 speelrondes alleen bovenaan gestaan, we zijn winterkampioen geweest, we hebben de minst gepasseerde defensie in deze klasse, de nodige A junioren maakte hun opwachting in het 1e, we wonnen van de kampioen met 3-0 (en ook vriendschappelijk van de kampioen van de 1e klasse C met 2-1) en we zijn met 3 spelers hofleverancier van het Brabants Dagblad Klasbakkenteam. Dus ja, een seizoen met de nodige hoogtepunten zou ik zeggen. En dan 5e eindigen in deze competitie is gewoon mooi natuurlijk! Want we kunnen ook terugkijken op een prachtige competitie waar eigenlijk niet echt een zwakke ploeg te vinden was. Verslag Jurgen HamersIedere wedstrijd moest er tot het gaatje worden gegaan en dan toch, ondanks de beperkte mogelijkheden, haalde we toch een fraai puntentotaal van 41. Qua wedstrijden zit het seizoen erop. Maar helemaal klaar zijn we nog niet. Aanstaande vrijdag zijn we namelijk aanwezig op het 073voetbal Gala in Rosmalen waar Nick, Remco en onze Vrouwen 1 zijn genomineerd (u kunt nog tot vrijdagmiddag op 073voetbal.nl nog altijd stemmen op hun). Ook hebben we op vrijdag 3 juni de seizoensafsluiting in de kantine. Onze eerstvolgende wedstrijd is er overigens wel een om naar uit te kijken. Op vrijdag 7 juli aanstaande ontvangen we namelijk Jupiler League club FC Den Bosch. Die wedstrijd begint om 19:00. Bij deze rest mij nog iedereen weer te bedanken. Supporters, spelers, stafleden, volgers en wie ik nog vergeten ben. Bedankt allemaal en tot volgend seizoen!

Jurgen, hartelijk bedankt voor je verslag van het afgelopen seizoen. (red. HelvoirtNet)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *