[vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”42783″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_column_text]Helvoirt boekte een zwaarbevochte, maar terechte, overwinning op Sparta’18. Hierdoor komt Helvoirt alleen op kop van de 2e klasse H en kan volgende week de 1e periode pakken. Toch kon Helvoirt pas in de slotfase de goede 2e helft bekronen.
Een primeur vandaag. Voor het eerst in de historie kwam er een ploeg uit Limburg op bezoek in Helvoirt. Die primeur zou eigenlijk afgelopen september plaats vinden maar door de regenbuiten toen liep dat vertraging op. Ook deze keer liep de wedstrijd vertraging op omdat Sparta’18 onderweg naar Helvoirt in een lange file belandde en daardoor arriveerde Sparta pas om 14:00 in Helvoirt. Daardoor begon de wedstrijd een kwartiertje later. Sparta raakte echter niet van de wijs en zag z’n goede begin ook geresulteerd zien worden in de openingstreffer na 4 minuten. Op aangeven van Thomas Lucassen gleed Bart Schouten de bal achter Remco; 0-1. 2 minuten later waren de rollen bijna omgekeerd. Lucassen kon net niet bij de voorzet van Schouten.  Helvoirt werd gedurende de 1e helft wel wat sterker en kreeg via Rico op aangeven van Max ook de eerste kans, maar Rico stuitte op de vuisten van doelman Yannick Vullings. Toch lag halverwege de 1e helft de wedstrijd 5 minuten stil omdat Tim in een duel om de bal in de lucht met de voet niet alleen de bal maar ook het gezicht van Thomas Cox raakte. Cox moest zich uiteindelijk ook laten vervangen. Daarna kreeg Rico opnieuw een goede kans. Na een koppoging van Menno leek hij de bal binnen te tikken maar Sparta verdedigde prima en maakte er een hoekschop van. Hoewel Helvoirt de betere was in deze fase was ook Sparta vaak gevaarlijk in de omschakeling. Zo kreeg Stan Verhorstert op aangeven van Schouten een vrije schietkans maar schoot naast. Het was eigenlijk meer wachten op de 1-1 maar Helvoirt kon het vele balbezit niet omzetten in goede mogelijkheden. Tot in de 43e minuut Tim van de zijkant een voorzet losliet die pardoes achter Vullings in het doel belandde; 1-1. Pim Wijnhoven kopte een minuut later een vrije trap van Freek Wijnen nog voorlangs waarmee de 1-1 ruststand werd bereikt.
De 2e helft kenmerkte zich in een Helvoirt dat veel balbezit had en een Sparta dat met een lange bal hoopte op een effectieve counter en heel af en toe viel de bal wel goed, maar dan was daar de defensie die in de 2e helft prima z’n mannetje stond. Toch liet Sparta deze wedstrijd zien dat het niet voor niets de minst gepasseerde verdediging is. Ook Helvoirt beet zich veelvuldig stuk op de Spartaanse defensie. Maar vaak speelde Helvoirt ook een aantal mogelijkheden slecht uit. Pas in de 72e minuut kwam de eerste grote mogelijkheid. Menno verlengde een vrije trap knap richting Vullings maar die redde. Aan de andere kant kopte Schouten vrijstaand voorlangs. Daarna leek Rico voor de 2-1 te zorgen maar ook nu voorkwam een goed verdedigende actie van Sparta een doelpunt. In de 83e minuut lukte het Helvoirt het dan toch een gaatje te vinden. Roel stoomde op en de ingevallen Rens nam de bal vervolgens ineens en verraste daarmee Vullings, en het publiek, en tekende voor de 2-1. Sparta ging vervolgens op jacht naar de 2-2 en Wijnhoven leek daarvoor te zorgen maar hij schoot van afstand net naast. Uit die kans kwam de doeltrap van Remco bij Max die verlengde hem voor Rico die oog in oog met Vullings geen fout maakte en de wedstrijd besliste: 3-1.
Volgende week gaat Helvoirt op bezoek bij de club waar De Aanhouder Wint. Oftewel in Schaijk wacht DAW en bij winst verzekert Helvoirt zich van de 1e periodetitel. Noteer aanstaande zondag dus alvast in uw agenda en kom het 1e steunen in Schaijk op weg naar de periodetitel. Tot volgende week.[/vc_column_text][vc_message message_box_style=”3d”]Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net[/vc_message][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-4″][vc_column_text]